Oppo entrer Blu-ray-verdenen

Amerikanske Oppo Digital, mest kjent for å lage rimelige DVD-spillere med gode oppskaleringsmuligheter, gjør nå en meget interessant inntreden i Blu-ray-verdenen. Deres nye spiller, BDP-83, skal ha støtte for avspilling av både Blu-ray, Super Audio CD (SACD) og DVD-Audio.

Foreløpig har spilleren bare Blu-ray profil 1.1, men den er planlagt å komme med profil 2.0 (BD-Live) når den blir endelig lansert. Ellers skal spilleren ha støtte for de tapsfrie lydstandardene Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio. Avspilling av Blu-ray er som vanlig i 1080p med 24 bilder per sekund.

I tillegg til alle de nye formatene kan du fortsatt se på vanlige DVD-er og CD-er med den nye Blu-ray-spilleren fra Oppo.

Fra før er det kun Denon som har lansert en slik universalspiller. Men i motsetning til Denons modell, vil Oppo Digitals nye multispiller ha en langt mer spiselig prislapp.

Spilleren vil bli tilgjengelig i en prøveversjon allerede nå i desember, med mulighet for å oppgradere firmware når den endelige versjonen blir lansert. Prisen vil være mellom $499 og $599, noe som betyr rundt fem til seks store lapper med norsk moms og toll.

Ønsker du mer informasjon, kan du melde deg på Oppos eget nyhetsbrev her.

(Kilder: Ecoustics, CDRinfo)

Les også
Tar opp til Blu-ray
Les også
Ikke billigere Blu-ray-plater
Les også
Multikunstner fra Denon
Les også
Blu-ray i tre dimensjoner
Les også
Vant du filmer på Blu-ray?
Les også
Disney-ras på Blu-ray
Les også
Blu-ray i ny kamp
Les også
Formatkrigen er over!
annonse