Nyhet

Tekster du i fylla?

Tastaturløsningen Swype har allerede imponert mange med sin enkle og intuitive virkemåte. I Swype tegner man meldinger ved å trekke fingrene fra bokstav til bokstav på tastaturet, og løsningen er sammen med en ordliste påfallende nøyaktig.

Nå har det imidlertid dukket opp en ny løsning som tilsynelatende går Swype en høy gang. Blindtype heter den, og som navnet antyder kan man nesten taste i blinde.

For Iphone og Android-telefoner

Løsningen er laget for bruk på Iphone og Android-baserte telefoner. Det slett ikke sikkert at den noensinne vil dukke opp på Iphone, på grunn av Apples strenge retningslinjer for hva som kan legges ut på App Store. På Android Market skal den imidlertid bli å finne i løpet av kort tid.

I demonstrasjonsvideoen er tastaturløsningen ekstremt nøyaktig i sin tolkning av mildt sagt slurvete inntasting. Dermed kan snart dagene med uleselige meldinger sendt fra de verste fyllekalasene være omme.

Tastaturet følger fingrene på skjermen, og man kan til og med skru av hele tastaturvisningen. Så lenge man vet omtrent hvor tasten er plassert i forhold til de andre tastene finner det likevel frem til riktig ord.

Fungerer på alle språk

Ifølge nettsidene til Blindtype vil tastaturet kunne fungere med så å si alle tenkelige språk, og det skal være raskere enn de raskeste løsningene som er i salg i dag.

Selskapet bak Blindtype forteller at det ble innsendt for godkjenning til Apples App Store for å legge press på Iphone-produsenten, som ikke så langt har tillatt applikasjoner som erstatter telefonens grunnfunksjonalitet.

Vi er ikke uten videre sikre på om denne løsningen vil dempe eller forsterke søndagsangsten etter en brutal helg på utdrikningslag eller andre spillopper.

Les også: Test av Samsung Galaxy S med Swype

(Kilder: blindtype.com via engadget.com)

Les også
Mus og tastatur til mobilen?
Les også
Ufrivillig SMS-rulett med Android
Les også
Åpner SMS-museum
annonse