Til hovedinnhold

Kjøler ned Core i7

Asatek LCLC

Asatek annonserte for et par dager siden at deres vannkjølingsystem LCLC også kommer til Intels nye prosessorserie Core i7.

LCLC er et OEM-vannkjølingssystem som består av en radiator, prosessorblokk, en vifte og slanger. Det som er litt interessant med dette systemet er at pumpen er integrert i prosessorblokken. Dette gjør at man sparer plass og slangelengde i systemet, noe som kanskje vil gjøre at systemet ser litt penere ut innvendig.

Asatek hevder at LCLC kan få ned temperaturen på en 130 W Core i7-prosessor rundt 7 grader med medfølgende vifte på 30 dB. Dette høres ikke så imponerende ut, men hver grad hjelper. LCLC er neppe noe noen hadde kjøpt dersom det ikke hadde vært OEM, men når det allerede følger med sier man vel ikke nei?

Noen produsenter som bruker Asateks LCLC er HP, Acer og Packard Bell. Det at LCLC er OEM betyr altså at du ikke får kjøpt LCLC løst, men at det følger med et allerede komplett system, som f.eks. HPs Blackbird.

For å skaffe deg LCLC må du da kjøpe en maskin med LCLC allerede installert. Den er allerede tilgjengelig og kan skaffes med maskin fra produsentenes sider

(Kilde: asetek.com)

annonse