Til hovedinnhold

Se bilder av Nokia N8

Det meste ser ut til å være ved det gamle.

Den siste tiden har flere bilder av det som sannsynligvis blir Nokias neste flaggskip dukket opp på nettet. Dingsen det dreier seg om heter etter alt å dømme N8 og blir selskapets første telefon med Symbian^3.

Frem til nå har telefonen stort sett vært forbeholdt ryktebørsen, og mye har vært usikkert. Nå har imidlertid det russiske nettstedet Mobile-review fått fingrene i den nye Nokia-modellen.

Noe av målet med Symbian^3 har vært å fornye det etter hvert slitne S60-grensesnittet. Foreløpig ser det likevel ut til at mye er ved det gamle, iallfall på programvaren som kjøres av N8-enheten Eldar Murtazin og Mobile-review har klådd på.

Av bildene som er lagt ut er det stort sett kun startskjermen som viser endringer fra dagens S60, ettersom N8 tilsynelatende har mulighet for tre forskjellige skrivebord, ikke ulikt det man finner på Googles Android.

Mobile-review melder at enheten likner mye på X6, også i operativsystemet. Dersom Googles maskinoversettelse er korrekt, beskrives operativsystemet som vasket og skuret, men ikke polert. Det står også utviklingsmessig tilbake for det man ser i andre systemer, som Android, Iphone OS og Samsungs Bada.

Mobile-review går så langt i å spekulere i disse likhetene at det kan se ut som om de lurer på om noen innad i Nokia bedriver sabotasje. Ellers har nettstedet problemer med å forklare hva som skjer med selskapet fra Finland.

Les også:

(Kilder: mobile-review.com via engadget.com)

annonse