Tek.no

Nyhet

Beklager upassende ARM-kritikk

Jan Aril Sigvartsen
27 Okt 2008 10:30

Tidligere denne uken påsto to Intel-ansatte som jobber i lederstillinger at ARM-arkitekturen var for dårlig til å takle dagens standard prosesseringsoppgaver.

Blant uttalelsene ble det spesifikt påstått at dersom noen ønsket å kjøre "internett i sin helhet", så var det x86 som var riktig CPU, ikke ARM.

I tillegg klarte selskapets Pankaj Kedia å fortelle verden at begrensningene med Iphone definitivt hadde sammenheng med ARM-arkitekturen.

I etterkant har Anand Chandrasekher, visepresident for ultramobilitetsavdelingen i Intel, gått ut og beklaget sine kollegers uttalelser. Han innrømmet også at Atom-prosessoren ikke kan måle seg med ARM med tanke på energieffektivitet i en telefon av typen Iphone.

Chandrasekher bekreftet at uttalelsene var fullstendig malplassert og at kollegene absolutt ikke burde ha kommentert verken ARMs eller Apples løsninger på denne måten.

Siden Intel i tillegg innrømmet Atom-prosessorens begrensning sammenlignet med ARM, burde dermed beklagelsen være fullgod.

Talsmenn for ARM bekreftet tidligere denne uken at de ønsker seg inn på nett-PC-markedet og det skal bli spennende og se hvordan disse maskinene vil klare seg i konkurranse med Atom-baserte nett-PC-er.

(Kilde: ZDnet)

Les også
Ny ARM-prosessorgenerasjon
Les også
Intel omorganiserer
Les også
Stille lansering av dobbelkjerne-Celeron
Les også
Her er oppfølgerne til Atom
Les også
Erstatter Atom med Celeron
Les også
Ubuntu til ARM
Les også
HP-inntreden kan starte priskrig
Les også
ARM vil banke Atom på nett-PC
Les også
Viste Moorestown for første gang
Les også
Her er Intels nye priser
Les også
Klarer ikke levere Atom raskt nok
Les også
Ingen ny Atom før slutten av 2009
Les også
Transmeta til salgs
annonse

Les også