Tek.no

Nyhet

To standardzoomer fra Canon

Ny standardzoom blir svært fleksibel.

31 Aug 2009 13:07
annonse

Objektivene er ikke offisielt lansert ennå, men våre sikre kilder sier de vil bli det i nær framtid. Dette er objektiver som passer til Canons crop-kameraer.

EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM , som modellen offisielt heter, vil antakelig erstatte den populære, men ikke veldig høyt ansette EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM som kom for fem år siden. Vi forventer at dette objektivet lanseres som kit-objektiv til et nytt speilreflekskamera.

Brennvidden tilsvarer 24-136mm, så zoomområdet er det ingenting å si på. For mange vil dette være helt perfekt for 99% av bildene de tar. Blenderen er ikke spesielt imponerende, men f/3.5 på vidvinkel er helt ok.

Hva gjelder den optiske kvaliteten, er det vanskelig å si, men den bør være bedre enn på 17-85. Vi har fått tak i MTF grafer for objektivet på vidvinkel og tele, og resultatene der ser greie ut, men ikke voldsomt imponerende. Men det er ofte vanskelig å si hvordan objektivet yter i virkeligheten ut fra bare slike grafer, så vi vil ikke konkludere med noe som helst. Objektivet får 3 asfæriske linseelementer og ett med UD-glass.

MTF-grafer for vidvinkel (t.v) og tele.

Det som er helt sikkert, er at det blir et svært fleksibelt objektiv, i kompakt utførelse som vi glede mange som ikke krever veldig stor blenderåpning.

annonse

Objektivet er ventet på markedet i oktober.

Trenger du mer tele til en rimelig pris kan kanskje EF-S 18-135 være et alternativ.

Mer

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS er et rimelig objektiv som skal dekke det meste for nybegynnerne. Objektivet har ikke USM-motor, noe som gjør fokuseringen tregere, men bildestabilisatoren er på plass. Til å ha 7,5x zoom, er det ganske kompakt, og faktisk mindre både i vekt og diameter enn 15-85mm.

Også dette objektivet har fått et UD-element men har bare ett asfærisk element. MTF-grafen ser heller ikke like fin ut. Det tyder på at Canon har vektlagt størrelse vekt og pris framfor den optiske ytelsen. Det med pris er nok fornuftig for å få solgt objektivet i det markedet det retter seg mot.

MTF-grafer for vidvinkel (t.v) og tele.

Allerede i september skal objektivet bli tilgjengelig. Vi kjenner ikke prisen på disse nye objektivene.

Bildestabilisatoren i objektivene skal gi mulighet til å holde kameraet stille opp til 4 stopp (16x) så lenge som du klarer uten bildestabilisator. Det betyr at de ikke inneholder den nye teknologien Canon lanserte i juli.

Les også
Canon EOS 7D
Les også
EOS 7D: Flaggskip blant crop-kameraer
annonse

Les også