Nyhet

10 millioner Linux-kjerner skal simulere botnet

Sandia National Laboratories jobber med et prosjekt som for første gang skal simulere storskala botnet, nettverk av datamaskiner infisert av datavirus eller trojanske hester. Tidligere studier har benyttet simulerte modeller, og dermed vet man egentlig fortsatt svært lite om hvordan botnet fungerer og oppfører seg.

Testen med 1 million kjerner var ikke uproblematisk. Blant annet viste det seg at svitsjene på laben fikk problemer med flere enn 100 000 maskiner og man har ikke helt løst problematikken rundt å overvåke et så stort nettverk enda. Forsøket ble likevell en suksess og nå venter teamet på at superdatamaskinen "Red Sky" blir operativ.

Da skal det virkelige eksperimentet settes i gang. 10 million kjerner skal bootes og man skal studere et botnet på en simulering av det virkelige internett komplett med webservere, epost-servere og simulerte brukere som skal programmeres til å ha en gitt sjanse for å klikke på en lenke i en innkommende epost.

Botnet er typisk et langt større problem på maskiner som kjører Windows enn på maskiner som kjører Linux. Selv om simuleringen kjører på Linux-kjerner skal botnettet kjøre i et Windowsmiljø. En Windows-installasjon krever langt mer ressurser enn en nedstrippet Linux-kjerne. For å komme rundt dette problemet, samt for å slippe å faktisk kjøpe 10 millioner Windows-lisenser, emuleres Windowsmiljøet i Wine. Wine er fri programvare som gjør det mulig å kjøre programmer utviklet på Windows på et UNIX-likt operativsystem.

(Kilde: Linux Insider)

Les også
Red Hat tilbyr KVM-administrasjonsverktøy
Les også
Vil lage Xen Infrastructure
Les også
Oppgraderer Idataplex
Les også
Novell reduserer openSUSE-support
Les også
Nye SGI rører på seg!
Les også
Linux-desktop truer Windows
Les også
SUSE Studio 1.0 lansert
Les også
– Nyheter om Linux forsvinner
Les også
Raskere Linux-boot
Les også
Nettverkshåndterer for Linux oppdatert
Les også
Annonserer fremtidsplaner for Crossover
annonse