Tek.no

Nyhet

1 TB HVD snart underveis?

25 Okt 2005 09:38

Vi har tidligere skrevet om at det kan bli lansert 100 GB HVD-plater i løpet av året. HVD (Holographic Versatile Disc) er en type holografisk plate som utvikles av det japanske selskapet OptWare. Kjemper som Toshiba, FujiFilm og Verbatim har alle blitt med i det man kaller "HVD-alliance".

HVD er på størrelse med en DVD-plate (12 cm diameter), og første generasjon av denne platen kan lagre inntil 1 terabyte med informasjon. Altså 200 ganger mer enn på en DVD. Det teoretiske maksimum av informasjon som kan lagres på en HVD-plate 3,9 terabyte, ifølge OptWare. I forhold kan vi nevne at at det teoretiske maksimum på en enkelt Blu-Ray-plate er 200 GB. Overføringshastigheten skal ligge på opptil 1 Gbps.

OptWare er også produsenten av HVC (Holographic Versatile Card), et minnekort på størrelse med et kredittkort, med en kapasitet på hele 30 GB og overføringshastighet 3 ganger raskere enn Blu-ray.

Japanske OptWare skal ha kommet enda et skritt nærmere drømmen om en plate på hele 1 TB, og selskapet slår seg nå for første gang ned i utlandet. USA er først ut, hvor OptWare innen kort tid få en egen avdeling.

Tilgjengelighet og pris på HDV-produkter er foreløpig ukjent.

(Kilde: Engadget)

Les også
Warner Bros støtter Blu-ray
Les også
Krever endringer i Blu-ray
Les også
Gates skeptisk til Blu-ray
Les også
Mer HD DVD fra Toshiba
Les også
Slår et slag for HD DVD
Les også
Leser både HD DVD og Blu-ray?
annonse

Les også