Til hovedinnhold

X10-modellene får endelig Android 2.1

Etter mye om og men er det endelig klart for en svært etterlengtet oppdatering til Sony Ericssons modeller Xperia X10, X10 mini og X10 mini pro. Søndag kveld begynner mobilprodusenten å sende ut de første oppdateringene, og de Nordiske landene står på toppen av listen. Dette skriver Sony Ericssons på sine egne hjemmesider.

Denne oppdateringen kommer ikke et sekund for sent, da landeplagetelefonene har fått mye kritikk den seneste tiden ettersom telefonene skulle ha fått denne oppdateringen for flere måneder siden.

Hovedendringer på Xperia X10:

  • Video-opptak i HD-kvalitet(720p).
  • Fem hjemskjermer for programmer, widgets, snarveier og mapper.
  • Telefonbok med automatisk bildesynkronisering til Facebook som også vil vise hvem som er logget på til en hver tid.
  • En ny applikasjon for å ta sikkerhetskopiering.
  • Oppgradering av selve Android plattformen til versjon 2.1.

Hovedendringer på Xperia X10 mini og X10 mini pro

  • Bedre funksjonalitet på Bluetooth som nå vil gjøre at man kan sende og motta bilder, kontakter og andre filer.
  • Telefonbok med automatisk bildesynkronisering til Facebook som også vil vise hvem som er logget på til en hver tid. Forbedrede måter å behandle bilder, lyd, tekst og nummer på når man skriver melding.

I utgangspunktet vil telefonen automatisk si ifra når den nye oppdateringen er tilgjenglig, og man kan da bruke PC Companion programmet til Sony Ericsson som skal lede brukeren igjennom installasjonen.

Siden dette er en så stor oppdatering vil brukeren også bli veiledet igjennom en sikkerhetskopiering, slik at man kan vare på viktig informasjon, for så å gjenopprette dette når oppdateringen er fullført.

Sony Ericsson legger også til at det avhenger litt av hvilken modell man har i forhold til når oppdateringen vil være tilgjenglig. Det er altså ikke sikkert man får lastet den ned før til uken.

Les også: Test: Sony Ericsson Xperia X10
Les også: Test: Sony Ericsson Xperia X10 Mini
Les også: Test: Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Kilde:(Sony Ericsson)

annonse