Tek.no

Nyhet

Med solkraft rundt nakken

Geir Willy Haugen
29 Juni 2010 16:23

Har du noen gang stått ute i felten med tomt batteri i kameraet, og solbrent nakke? Det har sannsynligvis også designer Weng Jie. Han har nemlig kommet opp med en interessant idé, som skal løse ett av problemene - det flate batteriet.

Kamerareimen er kanskje det mest vanlige tilleggsutstyret på et speilreflekskamera. Så vanlig at de fleste ikke tenker over det. Mange speilreflekskamera har brede og solide reimer. Dette har Jie dradd nytte av, og introduserer en kamerareim med dobbel funksjonalitet. En kamerareim med integrert solcellepanel.

Kamerareimen til Jie er planlagt å være 600mm lang, med et tynt lag solcellepanel som måler 480mm, og dekker nesten hele bredden på reimen. Den er hvit av farge, og med det blå solcellepanelet skiller den seg definitivt fra de vanlige mørke reimene, med skrikende merkenavn.

Løsningen som skal være både miljøvennlig, og en billig måte å lade batteriene på, er foreløpig kun på konseptstadiet. Det er selvsagt en rekke tekniske utfordringer i forhold til kameratilkobling, og mengde strøm som produserer, men om produktet skulle komme i produksjon, er det likevel lett å se for seg situasjoner hvor det kunne komme til nytte.

(Kilde: Yanko Design)

Les også
Fotobag med solcellepanel
annonse

Les også