Tek.no

Nyhet

– Android 4.0 får navnet Ice Cream

Einar Eriksen
18 Okt 2010 14:04

Googles Android 4.0 kommer til å hete Ice Cream, i serien av Android-versjoner oppkalt etter desserter. Det skal ARMs president Tudor Brown ha sagt til Elizabeth Woyke, som blogger under forbes.com.

Det er også flere ting som tyder på at Ice Cream er det korrekte navnet for den fremtidlige versjonen. Navnene følger for det første et mønster.

Det hele begynte med Cupcake (Android OS 1.5) i mai 2009. Deretter fulgte Donut (Android OS 1.6), Eclair (Android OS 2.0) og Froyo (Android OS 2.2). Det er allerede offentliggjort at de neste versjonene vil få navnene Gingerbread (Android OS 3.0) og Honeycomb (Android OS 3.5).

– Neste begynner på i

Det hele går altså i alfabetisk rekkefølge, og neste bokstav i rekken er i. Om Google følger sitt valgte mønster, er vi altså ute etter et dessertnavn på som begynner denne bokstaven.

Det er også sannsynlig at ARMs president kan vite om navnet før det er offisielt lansert, ifølge Woyke. Brown skal være kjent med Androids fremtidsplaner, og de sier selv at 95 prosent av mobiltelefoner i verden er basert på deres prosessorteknologi.

At Honeycomb skulle bli navnet på Android OS 3.5 var det heller ikke Google selv som avslørte. Dette glapp ut av Samsung i september - før Google selv annonserte navnet.

Få alternativer

Woyke drar også fram det faktum at svært få andre desserter starter på bokstaven i, og man har derfor regnet det som sannsynlig at Android OS 4.0 vil få navnet Ice Cream i lang tid.

(Kilde: blogs.forbes.com)

Les også
Honeycomb kun på nettbrett?
Les også
Er dette Sony Ericsson X12?
Les også
Nexus Two likevel?
Les også
Her er detaljene om Gingerbread
Les også
Angry Birds for Android er ute
Les også
Vil markedsføre Android mot kvinner
Les også
Motorola sender Android til bunns
Les også
Playstation-telefon med Android 3.0?
Les også
Kjempeoppdatering til X10
annonse

Les også