Til hovedinnhold

– Android 4.0 får navnet Ice Cream

Googles Android 4.0 kommer til å hete Ice Cream, i serien av Android-versjoner oppkalt etter desserter. Det skal ARMs president Tudor Brown ha sagt til Elizabeth Woyke, som blogger under forbes.com.

Det er også flere ting som tyder på at Ice Cream er det korrekte navnet for den fremtidlige versjonen. Navnene følger for det første et mønster.

Det hele begynte med Cupcake (Android OS 1.5) i mai 2009. Deretter fulgte Donut (Android OS 1.6), Eclair (Android OS 2.0) og Froyo (Android OS 2.2). Det er allerede offentliggjort at de neste versjonene vil få navnene Gingerbread (Android OS 3.0) og Honeycomb (Android OS 3.5).

– Neste begynner på i

Det hele går altså i alfabetisk rekkefølge, og neste bokstav i rekken er i. Om Google følger sitt valgte mønster, er vi altså ute etter et dessertnavn på som begynner denne bokstaven.

Det er også sannsynlig at ARMs president kan vite om navnet før det er offisielt lansert, ifølge Woyke. Brown skal være kjent med Androids fremtidsplaner, og de sier selv at 95 prosent av mobiltelefoner i verden er basert på deres prosessorteknologi.

At Honeycomb skulle bli navnet på Android OS 3.5 var det heller ikke Google selv som avslørte. Dette glapp ut av Samsung i september - før Google selv annonserte navnet.

Få alternativer

Woyke drar også fram det faktum at svært få andre desserter starter på bokstaven i, og man har derfor regnet det som sannsynlig at Android OS 4.0 vil få navnet Ice Cream i lang tid.

(Kilde: blogs.forbes.com)

annonse