Tek.no

Nyhet

For nostalgiens skyld

21 Juni 2005 23:57

Den finnes i mange hjem den dag i dag. Bortgjemt i kott og på loft, eller i beste fall benyttet som reservetelefon. Den gamle hustelefonen med dreieskive er noe de fleste har et forhold til.

Enten du er nostalgiker eller hekta på retro-mote, er det nå på tide å plukke den gamle telefonen ut fra skapet igjen.

Vi har tidligere skrevet om Pokias gammeldagse håndsett, som kan plugges direkte inn i mobiltelefonen din. Nå er det imidlertid på tide å ta i bruk mer enn det gamle røret.

Ved hjelp av Sparkfun kan du nå få konfigurert den gamle telefonen din til å brukes som mobiltelefon.

Det eneste du trenger å gjøre er å putte SIM-kortet ditt inn i telefonen, og slå den på. Telefonen fungerer da som en vanlig mobiltelefon, med ditt eget nummer og eventuell forhåndsbetalt ringetid. I tillegg til at telefonapparatet må konfigureres til mobilbruk, installeres det en mobilantenne i apparatet.

Du kan bruke apparatets dreieskive akkurat som i tidligere tider. Når noen ringer deg vil apparatets originale ringelyd varsle deg.

Telefonene konfigureres og selges kun på bestilling. Det er mye arbeid med selve konfigureringen, i tillegg til at slike telefoner ikke lenger vokser verken på trær eller i telebutikker. Derfor ber Sparkfun sine kjøpere om å smøre seg med tålmodighet, og anslår en ventetid på rundt to til tre uker per apparat.

Denne fornøyelsen er imidlertid ikke billig. Hvis du vil ha en av disse apparatene må du ut med $399, altså drøye 2500 kroner uten toll og frakt. Du kan kjøpe deg et apparat via Sparkfuns egen webside.

(Kilde: Sparkfun)

Les også
Sommerens definitive dingser
Les også
Motorola blir retro
Les også
Plukk opp røret
annonse