Til hovedinnhold

Mobilen lager bilkø

Et utall undersøkelser har allerede bekreftet at du utgjør en fare for trafikken når du snakker i mobilen mens du kjører. Vi skrev på begynnelsen av året at

du blir 50 år eldre

med hensyn til konsentrasjonen når du bruker mobil i bilen.

Nå vil Statens Vegvesen også ha fokus på at mobilbruk i bil sinker trafikken og lager lengre køer. Du kjenner deg kanskje igjen i dette: Du har sittet i stillestående kø i mer enn lang nok tid, og begynner å kjede deg. Løsningen er å plukke opp telefonen, og kanskje sende en tekstmelding eller ringe noen. Så begynner køen å røre på seg igjen, og du fortsetter å snakke i telefonen.

Arnulf Wibe, leder av Vegtrafikksentralen, forteller til Aftenposten at det som da skjer, er at du bidrar til å gjøre den endeløse køen enda lengre. Han forklarer at nesten alle som snakker i mobilen mens de kjører legger seg tyve til tretti meter bak bilen foran, som en sikkerhetsavstand.

- Vi forsøker å få bilistene til å følge etter. På Drammensbrua har vi jobbet mye med dette for å minske køene, forklarer Wibe til Aftenposten.

Det er riktignok ikke bare mobiltelefonen som påvirker bilkøene i dette landet. Vær og årstid er også en viktig faktor. Uansett hvor sent på året det måtte være, kommer alltid isen og snøen overraskende på de fleste billister.

(Kilde: Aftenposten)

annonse