Tek.no

Nyhet

Ingen fare for Palm OS

Silje Gomnæs
10 Nov 2005 15:44

I slutten av september i år presenterte Palm sin Treo 700W. Dette er selskapets første PDA som kjørte et annet operativsystem enn Palm OS, nemlig Windows Mobile. Palm avkreftet den gangen at Windows Mobile kom til å ta plassen til Palm OS i selskapets Treo-modeller.

Både bransjen og publikum har likevel spekulert i sannheten i Palms løfte, av flere grunner. Den største grunnen til å anta at Palm OS hadde forlatt Palm og Treo for godt, var at selskapet bak operativsystemet, Palm Source, ble kjøpt opp av Japanske Access. For ikke lenge siden signerte også Palm en avtale som innebærer at Treo-brukere kan koble seg opp til Reasearch in Motions Blackberry-tjenere.

Palm-sjefen, Ed Cooligan, sendte i forrige uke ut et brev til samtlige selskaper som er involvert i utviklingen av Palm. I brevet forklarer han idéen bak det å ha to forskjellige operativsystemer:

- Dette er ikke et enten eller-spill! Dette markedet er på spedbarnsstadiet, og hvis vi kan utvide våre muligheter ved å tilby flere plattformer i verdensklasse, så bør vi gjøre det, skriver Cooligan i brevet.

Han peker også på den store etterspørselen av Windows-baserte produkter i næringslivet:

- Majoriteten av verdens bedrifter bruker faktisk en Microsoft-basert infrastruktur for IT. Mange av disse bedriftene er rett og slett ikke åpne for å bruke andre operativsystemer enn Microsofts. Vi kan enten svare på den etterspørselen eller glemme hele greia, forteller Cooligan.

Uten å gå i detaljer, kunne Palm-sjefen fortelle at selskapet hadde en rekke nye modeller på vei, noen med Windows Mobile og noen med Palm OS. Han beskriver også Access kjøp av Palm Source som en god ting, og mener at Access har ressurser til å utvikle Palm Source enda mer. I samme åndedrag benyttet Cooligan også anledningen til å nok en gang avkrefte ryktet om at Palm skal kutte Palm OS.

(Kilder: C|net)

annonse

Les også