Gmail var nede for tusenvis av brukere

Mange har problemer med e-posttjenesten torsdag morgen.

Hvis du har problemer med å sende en e-post torsdag morgen, kan vi ha en forklaring. Googles e-posttjeneste Gmail ser ut til å ha problemer. På selskapets statusside blir problemene bekreftet, hvor det står at både Gmail og Google Drive har problemer fra og med 07:29 torsdag morgen norsk tid.

Nøyaktig hva problemene innebærer er ikke detaljert, men det oransje ikonet tyder på at det har status som «tjenesteforstyrrelse», som er nivået før komplett tjenestebrudd.

En liten titt på Down Detector tyder også på at problemet har rammet mange i dag tidlig, ytterligere bekreftet av hundrevis av brukere på Twitter som tvitrer ut i frustrasjon.

Vi har kontaktet Google Norge for å høre hva slags problemer det er snakk om, hvor mange nordmenn som er rammet og hvor raskt tjenesten vil være tilbake.

Ikke bare Gmail

Google har siden torsdag morgen rapportert om stadige problemer, og oppdaterte statusen 9:21 med at flere av tjenestene også sliter. Meet har problemer, det kan være vanskelig å opprette filer i Google Drive, opplasting av CSV-filer i Admin Console fungerer ikke og meldinger kan ikke sendes i Google Chat.

Oppdatert 14:05 torsdag:

– Problemet med Gmail skal nå være løst. Vi beklager ulempene og takker for tålmodigheten, sier en talsperson for Google til Tek.no.

Hva som førte til den langvarige nedetiden blir det imidlertid ikke sagt noe om.

Her er oversikten over alle tjenestene som sliter.

saken oppdateres

annonse