Tek.no

Nyhet

Dette er Lenovos nye kraftkonge

Syltynn telefon med et enormt batteri.

Lenovo
Torstein Norum Bugge
11 Aug 2014 10:28

Flaggskipmodeller fra de største mobilprodusentene går sjelden noen hus forbi, men det er allikevel sjelden vi hører noe særlig om Lenovo her til lands. Nå har produsenten imidlertid lansert et nytt flaggskip, og det ser ikke ut til å stå tilbake for konkurrentene på særlig mange områder.

Enormt batteri

Engadget melder at telefonen har fått navnet Vibe Z2 Pro, og skal være bygget mer eller mindre utelukkende i metall og glass. Den 6 tommer store skjermen har en oppløsning på 2560x1440 piksler.

Slik ser det så langt eneste bildet av den nye telefonen ut.Foto: Lenovo

Det gir en pikseltetthet på hele 490 piksler per tomme (ppi), noe som bør love bra for Lenovo-telefonen.

Under panseret tikker og går det en firekjerners Snapdragon 801-prosessor klokket til 2,5 GHz, som akkompagneres av Android 4.4 KitKat. Alt sammen skal drives av et mildt sagt enormt batteri på 4000 mAh. Med tanke på at telefonen ikke er tykkere enn 7,7 millimeter, må vel det sies å være rimelig bra

Men kommer den til Europa?

Ellers har telefonen også 3 GB minne og 32 GB lagringsplass, men mangler støtte for minnekort. Kameraet er på 16 megapiksler, og har optisk bildestabilisering og dobbel LED-blits, slik som blant annet iPhone 5S. Vekten skal være 179 gram, noe som ikke er helt galt for en metalltelefon av denne størrelsen. For øvrig fås Vibe Z2 i tre forskjellige farger: titan, gull og svart.

Men så til det store spørsmålet: kommer Vibe Z2 Pro til Europa?

Sannsynligvis er svaret nei, og om Lenovo følger gammel tradisjon vil nok ikke toppmodellen en gang se dagens lys utenfor Asia. Men det er lov å håpe, for produsenten har ennå ikke sagt noe om at det ikke vil skje. Lenovo har foreløpig ikke oppgitt noen veiledende pris på sitt nye flaggskip.

Her kan du se Lenovos egen skrytevideo:

Flere kinesiske mobilprodusenter har toppmodeller på trappene:
Dette er Xiaomis nye monstertelefon! »

(Kilde: Engadget)

annonse

Les også