Tek.no

Nyhet

Apple bekrefter iCloud-angrep

Rammer kinesiske brukere av skytjenesten.

Apple / Shutterstock
Rolf B Wegner
22 Okt 2014 15:59

I går gikk gruppen GreatFire.org hardt ut og beskyldte kinesiske myndigheter for å tappe kinesiske iCloud-brukere ved hjelp av falske sertifikater. Nå har Apple gått ut med en advarsel til sine iCloud-brukere, og dermed langt på vei verifisert historien.

Det er ikke Apples servere som har blitt angrep, ei heller er det hos Apples servere at problemet ligger. Ifølge Apple er videre iOS-brukere og de som kjører OS X Yosemite med Safari-nettleseren trygge.

Det som har skjedd, ifølge GreatFire.org, er at kinesiske myndighetene hadde satt opp falske sertifikater og domeneservere for å sluse trafikken inn og ut av iCloud.

Sørg for en sikker kobling

Vi snakker med andre ord om et «Man in the Middle»-angrep. Ifølge Apple får brukerne som potensielt kan bli rammet opp en advarsel om at koblingen ikke er sikker, og at et sertifikat ikke er gyldig. Går du likevel videre kan du raskt befinne deg på tynn is ifølge selskapet.

Den enkleste måten å hindre denne type sikkerhetsproblemer på, er ved å bruke totrinns-verifisering.

Det skal dog nevnes at Apple ikke nevner kinesiske myndigheter eller personer med rene ord, ei nevner Apple noe som helst om hva slags angrep det er snakk om.

Her kan du se hvordan det bare tar fem minutter å sikre nettkontoene »

(Kilde: Apple)

Les også
– Kineserne overvåker iCloud
Les også
Det tok meg fem minutter å sikre nettkontoene mine
Les også
Slik beskytter du iPhone-bildene dine fra hackerne
annonse

Les også