Tek.no

Nyhet

Samsung Galaxy Note 4 lanseres 3. september

Mobilprodusenten kaller inn til nytt Unpacked-arrangement.

6 Aug 2014 18:04

Årets kanskje minst overraskende lanseringsdato har endelig blitt klar. Galaxy Note-serien har alltid hørt til på IFA-messen i Berlin, der Samsung på sett og vis banet vei for de gedigne brettmobilene med den første telefonen i serien. Begge oppfølgerne har blitt lansert i forbindelse med messen, og nå er det duket for fjerde utgave i den populære serien.

Samsung har sendt ut invitasjoner til et av sine Unpacked-arrangement. Denne gangen skal lanseringen skje den 3. september, to dager før selve IFA-messen går i gang. På en skala der 1 er fullstendig hemmelighold, 5 er talende småhint om hva som skal lanseres og 10 er full åpenhet, har Samsung vridd bryteren hele veien til 11 denne gangen.

Hint, hint, hint!

Innkallingen skjer nemlig ved hjelp av en plakat som tilsynelatende er delvis håndskrevet, der de gir beskjed om å notere datoen. Samtidig har Samsung puttet Unpacked-logoen sin inn i en grafikk som er til forveksling lik S-Finder-funksjonen som hører til den digitale pennen i Galaxy Note-serien.

Slik ser invitasjonen til årets andre Unpacked-arrangement ut. Den levner liten tvil om hvilken telefon som blir stjernen i showet.Foto: Samsung
I fjor viste Samsung frem denne plansjen, som viste at de satset på stadig høyere oppløsninger også i mobilskjermer. En koreansk utgave av Galaxy S5 har allerede fått QHD-skjerm, og det ventes at også Galaxy Note 4 vil få denne oppløsningen.Foto: Samsung

Ryktene om Galaxy Note 4 vil ha det til at den er utstyrt med en 5,7 tommer stor skjerm. Det er samme skjermstørrelse som dagens Galaxy Note 3 har, men oppløsningen skal være øket til QHD, altså 2560 x 1440 piksler. Det ventes også at telefonen vil ha Qualcomms nyeste systembrikke, kjent som Snapdragon 805.

Et av de mer spesielle ryktene er at telefonen kan få støtte for øyescanning, i stedet for fingeravtrykksleseren som vi kjenner fra Galaxy S5. Samsung har hintet om at de har jobbet med teknologien, men i forkant av Galaxy S5-lanseringen ble det hevdet at de gikk for fingeravtrykk i stedet, for å ikke komplisere opplåsingen. Et kamera som er i stand til å identifisere deg på grunnlag av strukturer i øyet kan få problemer både med mørke omgivelser, og hvis brukeren for eksempel har på seg briller. Om konseptet hentes frem til Galaxy Note 4 er foreløpig svært usikkert.

Får den selskap?

Vi kan selvsagt ikke si om Galaxy Note 4 blir det eneste Samsung lanserer på kvelden. Det siste halve året har ryktebørsen omtalt en premiummodell i Galaxy-familien, og september har vært nevnt som mulig lanseringsmåned. Det meste er uklart om denne modellen, som så langt har vært kjent under tre forskjellige navn; Galaxy S5 Prime, Galaxy F og Galaxy Alpha.

Dette bildet viser muligens Samsung Galaxy Alpha, en ryktetelefon som enkelte vil ha det til at kommer i september. Om den dukker opp før IFA er ukjent.

Ryktene om spesifikasjoner og pris har variert voldsomt, og Samsung har til og med forsøkt å benekte at telefonen fins, uten at det har begrenset rykteflommen.

Kommer det mer smart tilbehør?

Ved de siste Unpacked-lanseringene har Samsung også hatt for vane å vise frem en rekke stadig mer avanserte tilbehør til telefonene sine, deriblant smartklokkene i Gear-serien. Dermed kan det hende vi får se spennende ny tilbehørsteknologi under lanseringen også.

Denne gangen skal Unpacked-arrangementet foregå i tre byer samtidig; Berlin, Beijing og New York. Lanseringen går av stabelen klokken 15 på dagen, i Tempodrome, en arena Samsung har brukt flere ganger tidligere.

Konkurrenten Sony har annonsert sin pressekonferanse samme kveld, og vi der er det toppmodellen Xperia Z3 vi regner med å få se.

Amobil er til stede på IFA-messen i Berlin, og under Sony og Samsungs arrangementer.

Det ryktes dessuten at Apple vil ha en stor lansering den 9. september, altså idet IFA-messen nærmer seg slutten. Også i fjor hadde de lanseringen sin rett i etterkant av denne messen, og da var det iPhone 5S og iPhone 5C vi fikk se. Denne gangen ventes bokstavelig talt større nyheter.

Les også
Nå kommer det et hav av nye produkter
Les også
Disse mobilene kommer i butikken i september
Les også
Asus slipper detaljer om sin nye smartklokke
Les også
Galaxy Note 4-spesifikasjonene lekket?
Les også
Dette er antagelig de første bildene av Galaxy Note 4
Les også
Forhandler la ut Galaxy Alpha på forhåndssalg
Les også
Disse mobilene kommer i butikkene i august
Les også
Samsung patenterte digital skjermpenn med ultralyd
Les også
Samsung vil bruke netthinnen som kode
Les også
Galaxy Note 4 kan få sylskarp skjerm
annonse

Les også