Tek.no

Nyhet

Dette er den lekreste TV-en vi har sett på lenge

Det som er synd er at ingen aner om den i det hele tatt blir satt i produksjon.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
9 Sept 2014 05:30

Berlin/Tek.no: Ulike konseptmodeller er noe av det mest spennende som vises frem på teknologimesser, for de er gjerne hakket mer spektakulære enn de vanlige modellene som er på vei ut i butikkhyllene, samtidig så er de ikke nødvendigvis så alt for langt unna.
En produsent som virkelig hadde mange spennende konseptmodeller å vise frem er Toshiba. Glemt er de litt rimelige og trauste modellene for hvermannsen, for her snakker vi designbomber spekket med hårete teknologi.
Aller øverst troner en TV på hele 105 tommer, som er fordelt på en litt annen måte enn vi er vant til. Her snakker vi om 21:9-format, altså det formatet som filmelskerne liker å trykke til sitt bryst. Oppløsningen er litt annerledes enn det vi er vant med, og modellen byr på solide 5120 ganger 2160 piksler.

16:9-innhold er intet problem, da kan siden brukes til diverse informasjon.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Bruker alle pikslene

– 21:9-formatet er ikke alltid det beste, så når det ruller vanlig 16:9-innhold over skjermen kan vi bruke den ekstra plassen til å vise aktuell informasjon. Det kan for eksempel være at vi under en fotballkamp kan ha opp informasjon om spillerne. Dermed vil vi kunne bruke hele arealet, samtidig som originalbildet ikke blir beskåret, forteller Toshibas representant på stedet.

Designen er i en klasse for seg selv. Her er det blankpolert metall over en lav sko. Modellen kommer også med høyttalere, og disse er plassert et sykke ut fra selve skjermen. Dette gjør at modellen fremstår som enda litt større enn den faktisk er.

Modellen fra Toshiba er ytterst konseptuell får vi høre, og påpekt flere ganger underveis. Det er noe som kan komme en gang i fremtiden, men ingenting er avgjort enda. Liker du tanken på 105 tommer i dette formatet så er det også andre produsenter som mer eller mindre har modeller klare. Det sure er selvfølgelig at dette er svinedyre saker, LG sin skal for eksempel koste over 700 000 kroner. Selv om denne prisen blir avvist av LGs nordiske produktkonsulent for TV, Christian Nilsson.

– Nei, det er ingen TV-er som vil koste så mye. Den blir ikke billig, men 700 000 blir for mye.

En annen dyr TV er den nylig annonserte 105-tommeren fra Samsung:
Den skal trolig koste hele én million kroner »

Les også
Dette er TV-ene for deg som liker spesiell design
Les også
Hadde du betalt en million for denne TV-en?
Les også
Dette er prosjektene Sony måtte sende i graven
Les også
Denne TV-en er like dyr som en seilbåt
annonse