Til hovedinnhold

Slik fungerer 3D-skriving i Windows 8.1

Microsoft vil gjøre det like lett som tradisjonell utskrift.

WindowsVideos / YouTube

Oppdateringspakken Windows 8.1 kommer til Norge den 17. oktober. Blant nyhetene finner vi startknappens tilbakekomst, oppstart rett til skrivebordet, flere designvalg, bedre søk, utvidet SkyDrive-integrering og, ikke minst, støtte for 3D-skriving.

Med en 3D-skriver i hus, kan du skrive ut alt mulig rart, fra leketøy og bestikk til proteser og skytevåpen. Microsoft har åpenbart troen på teknologien, og forsøker derfor å gjøre den enkel å bruke i den kommende storoppdateringen til Windows 8.

Som en 2D-skriver

Fra digital modell til fysisk objekt.Foto: Microsoft
Menyen for 3D-skriving.Foto: Microsoft

I et detaljert innlegg på den offisielle bloggen Extreme Windows Blog, går Microsoft-ansatte Gavin Gear gjennom det vi kan se fram til på 3D-skriverfronten i Windows 8.1.

For å illustrere mulighetene, bruker Gear 3D-skriveren Cube 2 fra 3D Systems, samt den digitale 3D-modellen av en SD-kortholder. Den skal nemlig bli til et fysisk produkt, og dermed tar Gear i bruk Windows 8.1.

Han åpner filen med 3D-modellen, sveiper litt rundt, og velger til slutt «Skriv ut». Dette alternativet leder ham til en vanlig meny, der man har muligheten til å velge hvilken skriver man vil bruke, eller å legge til en ny enhet.

Gear velger «3D Systems Cube 2», og blir deretter ført til enda en kjent meny. Valgalternativene for en 2D-skriver ville for eksempel ha vært farger og kvalitet, og vi kjenner igjen det samme mønsteret her.

For 3D-skriving disker Windows 8.1 opp alternaitver for «kvalitet», «tetthet» og «legg til støtter». Dette er mer relevant for produksjonen av et fysisk, tredimensjonalt objekt, og gjør 3D-skriving lettere å håndtere og forstå for hvermannsen.

Etter å ha valgt kvalitet og tetthet, skriver Gear ut minnekortholderen i limegrønt. Etter noen minutter kan han holde et fysisk objekt, som tidligere kun fantes i digital versjon.

Under panseret

En mer brukervennlig behandling av 3D-skriving er ikke det eneste Microsoft byr på med Windows 8.1. De fleste egenskapene befinner seg under panseret, og de prøver å løse flere av utfordringene forbundet med 3D-skriving.

Dette innebærer for eksempel å redusere eller fjerne tapet av metadata under eksportering, samt forbedre kommunikasjonen mellom programvare og skriver.

Microsoft forsøker med andre ord å innføre en standard for hvordan en verktøykasse for 3D-skriving kan framstå, og de presser blant annet på for sitt eget format for 3D-data, 3MF.

På videoen nedenfor kan du få en rask og kjekk innføring i hvordan 3D-skriving blir på Windows 8.1. Er du på jakt etter en mer detaljert gjennomgang, kan du lese et utfyllende innlegg på Extreme Windows Blog.

Sjekk ut vår guide til 3D-skrivere:
Slik velger du riktig 3D-skriver (Ekstra) »

(Kilder: Extreme Windows Blog via Engadget)

annonse