Til hovedinnhold

Sjekk den 3D-skrevne Nintendo-konsollen

Lagde håndholdt utgave av klassisk spillemaskin.

Dave Nunez

3D-skriving er blitt et kjærkomment verktøy for de kreativt og teknisk anlagte, inkludert dem med en ustoppelig hang til å modifisere og gjenoppfinne elektronikkprodukter.

Tidligere i sommer brukte for eksempel den kjente YouTube-modderen Benjamin Heckendorn en 3D-printer til å lage dekselet til en Raspberry Pi-basert, håndholdt arkademaskin. Nå har det dukket opp et nytt prosjekt for nostalgikerne, litt i samme gate.

3D-skrev retrokonsoll

Som nettstedet Cnet rapporterer har en dataingeniør ved navn Dave Nunez nemlig påtatt seg å vekke den gode, gamle konsolltraveren Nintendo Entertainment System (NES) til live igjen i ny form ved hjelp av en 3D-printer.

Foto: Dave Nunez

Nunez kaller kreasjonen sin for NESPo, som er en håndholdt spillemaskin med NES-innmat. For å unngå å «vanære» den klassiske konsollen, brukte ingeniøren dog en NES-maskinvareklone til byggingen, i stedet for å ødelegge en original maskin.

Som skjerm benyttet han en 4,3 tommers kameraskjerm, og strømmen ble levert av et oppladbart batteri av typen man vanligvis finner i radiostyrte biler.

Brukte to uker

3D-skrivingen kom inn i bildet når selve maskinen skulle bygges. Etter å ha målt alle komponentene nøye og foretatt flere testrunder, skrev ingeniøren til slutt ut korrekt dimensjonerte produksjonsdeler, inkludert knappene, i PLA-plast med 3D-skriver-modellen Replicator 2.

Resultatet ble en fiffig liten spillkonsoll som riktignok er en del større enn for eksempel en GameBoy, men likevel høyst bærbar.

Selve skrivingen tok til sammen fjorten timer og ett kvarter. Til sammen jobbet Nunez imidlertid fulltid i to uker med design og produksjon av maskinen, som endte opp med å koste anslagsvis 80 dollar, altså rundt 480 kroner. Mer informasjon om prosessen kan du finne på ingeniørens blogg.

Har du lyst til å begynne med 3D-skriving?
Slik velger du riktig 3D-skriver » (Ekstra)

(Kilde: Dave Nunez, via Cnet)

annonse