Tek.no

Nyhet

Her er den første mini- versjonen av GTX 970

Gigabyte frir til deg som skal bygge kompakt spillmaskin.

23 Okt 2014 05:30

Gigabyte er nå klar med den første miniversjonen av Nvidias nye GeForce GTX 970. Dette innebærer at Gigabyte har gjort en del endringer med referansedesignet, og komprimert det hele ned på en formfaktor som får plass i mini-ITX-kabinettene.

Mini-ITX har blitt en stadig mer populær plattform, og det er sjelden noe problem å få rimelig kraftige oppsett inn i et lite kabinett. Med minikortet fra Gigabyte kan du også få en grafikkløsning fra øverste hylle.

Krympet, men overklokket

Selv om kortet er krympet til 17 centimeter er det likevel overklokket. Kjernefrekvensen er på 1076 MHz med en boost-frekvens på 1216 MHz. Referansefrekvensene er på sin side på 1051 og 1178 MHz. Minnefrekvensen er satt til standard, hvilket er 7,0 GHz.

Kjøleren kommer fra Gigabytes Windforce-serie, og er utstyrt med en enkel vifte på ti centimeter. Under overflaten er det en serie med varmerør, to på åtte millimeter og ett på fem millimeter.

Av utganger finner vi en HDMI 2.0, to dual-link DVI og tre DisplayPort 1.2. Strømtilkoblingen er én enkelt åttepins, mens kortene i fullstørrelse kommer med to sekspins.

Mye kraft i lite kort

GeForce GTX 970 er kort og godt en fantastisk grafikkprosessor, og vi ble dypt imponert da vi testet den i form av Gainward GeForce GTX 970 Phantom. Her får du mye mer for pengene enn med den forrige toppmodellen GeForce GTX 780 Ti.

Dette innebærer at du får særdeles mye kraft i denne vesle tassen. Grunnet størrelsen og en mindre tilgang til strøm kan den neppe overklokkes like langt som sine brødre i fullstørrelse, men det burde likevel være nok for de fleste.

Prismessig skal den vesle tassen ikke koste noe mer enn andre GeForce GTX 970-kort.

GeForce GTX 970 fikk 10 av 10 poeng, les hvorfor i testen vår »

(Kilde: PC Gamer)

Les også
Dette er skjermkortene du bør kjøpe til spilling
Les også
Gainward GeForce GTX 970 Phantom: Dette «billige» skjermkortet har gjort din gamle toppmodell avleggs
Les også
Nvidia GeForce GTX 980: Nvidias nye råskinn er den ubestridte kongen på haugen
annonse