Til hovedinnhold

Nektes å fotografere Obama i Det hvite hus

Ingen fikk dokumentere møtet mellom Obama og Dalai Lama.

spirit of america / Shutterstock.com

I november sendte en rekke nyhets- og pressebyråer et brev til pressesjefen i Det hvite hus, Jay Carney, der de protesterte på de de anser som en begrensning i fotomuligheter.

Det er nemlig bare Det hvite hus' offisielle fotograf, Pete Souza, som får lov til å fotografere President Obama.

Adgangsnekt

Foto: spirit of america / Shutterstock.com

Brevet som ble sendt i november resulterte tydeligvis i lite, og nok en gang vekker fotonekten oppsikt. Denne gangen i forbindelse med et besøk av Dalai Lama.

Den nasjonale pressefotografforeningen i USA, NPPA, er ikke spesielt fornøyd med ordningen:

– NPPA er dypt skuffet over at ingen fikk tilgang til presidentens møte med Dalai Lama, til tross for lovnader fra Det hvite hus om å samarbeide med nyhetsorganisasjonene om å bedre tilgangen til nyhetsverdige hendelser hvor presidenten er involvert, lyder det i brevet.

Offisielle bilder sluppet

Særlig provoserer det at Det hvite hus i etterkant gir ut offisielle bilder, tatt av husfotografen Pete Souza.

Visepresident i Associated Press, Santiago Lyon, understreket at til tross for både skriftlige og muntlige forespørsler om å få tilgang til møtet, ble AP nektet tilgang:

– AP vil ikke distribuere det offisielle bildet til våre kunder, fordi vi mener at tilgang absolutt var mulig og burde ha blitt innvilget.

Samtidig påpeker NPPA at dersom Det hvite hus er bekymret for det diplomatiske forholdet til Kina, og at det var bakgrunnen for å nekte pressefotografer adgang til møtet, ser det de som enda mer uheldig at Det hvite hus' egen fotograf dokumenterer hendelsen.

Foreningen the White House News Photographers Association oppfordrer nå medier til å ikke distribuere de offisielle bildene fra møtet.

Foreløpig har Det hvite hus ikke kommentert kritikken.

Har du tatt noen bilder du mener andre kan ha interesse av? Slik selger du bildene dine»

(Kilde: NPPA)

Mer om
annonse