Tek.no

Nyhet

Nokia lanserte lettere og mer kompakt Lumia

Nokia Lumia 925 får kanter i metall.

14 Mai 2013 13:27
Lumia 925 deler de fleste spesifikasjonene med Lumia 920, men den nye er både mer kompakt og lettere.Foto: Nokia
På søndag lansert Nokia Lumia 928. Innmaten i telefonen er så godt som lik den som står i Lumia 925, men designen er helt annerledes.Foto: Nokia

Ryktene om en ny metallkledt Lumia fra Nokia har gått en stund. Nå er telefonen lansert, og den heter Lumia 925. Helt metallkledt er den imidlertid ikke. Finnene har kombinert en metallramme rundt telefonen, med en bakside i polykarbonat.

Metallkanten rundt Lumia 925 gjør nytte som antenne, et triks Apple har brukt på sine siste generasjoner iPhone.

Likner veldig på Lumia 920

Spesifikasjonsmessig likner Lumia 925 mye på dagens Lumia 920. Her er det like spesifikasjoner både på kamera, systembrikke og batteristørrelse, for å nevne noe.

Ved siden av å være svært annerledes bygget, er den største forskjellen mellom de to telefonene at nye Lumia 925 har en AMOLED-skjerm med HD-oppløsning, der Lumia 920 hadde en LCD IPS-variant. Størrelsen på de to skjermene er den samme, altså 4,5 tommer.

Mye lettere

En annen viktig forskjell på de to telefonene er vekten. Lumia 920 ble av mange anklaget for å være alt for tung. Den veier hele 185 gram. Nye Lumia 925 veier 139 gram, og omtrent det samme som andre smarttelefoner på samme størrelse.

Ellers har telefonen 16 GB innebygget minne, og kommer uten minnekortplass.

I motsetning til Lumia 920 har ikke denne telefonen trådløs lading innebygget. I stedet har selskapet laget et eget deksel som støtter trådløse ladere basert på Qi-standarden.

Les også: Samsung Galaxy S4 og iPhone får trådløs lading

Nokias programpakke

Som de andre Lumia-modellene kjører 925 Windows Phone 8. Oppbyggingen av selve menyene er for det meste lik her, men produsentene kan legge til unik programvare.

Nokias HERE-apper er med i Lumia 925. Kameraapplikasjonen skal ha fått en rekke nye funksjoner, i tillegg til at programpakken inkluderer navigasjon og gratis musikkstreaming i Nokia Music.

Lumia 928 ble lansert på søndag

Lumia 925 er dessuten ikke den eneste Lumia-modellen Nokia har lansert de siste dagene.

På søndag kom pressemeldingen om Lumia 928, en egen Lumia-modell for den amerikanske mobiloperatøren Verizon. Designmessig ser den ganske annerledes ut enn Lumia 925, men de to telefonene deler det meste av innmaten.

Les også: Testen av Nokia Lumia 920

(Kilde: pressemelding)

Les også
Samsung jobber med ny trådløs lading
Les også
Roter du bort tingene dine?
Les også
Her er Nokias nye superkameramobil
Les også
Nokia Lumia 720: Nokias folke-Lumia
Les også
Nokia Lumia 520: Denne billigmobilen er like rask som Lumia 720
Les også
Dette er Nokias nye superkamera-mobil
Les også
Her er Nokias nye toppmodell
Les også
Nokia Lumia 920: Kan denne telefonen redde Nokia?
annonse

Les også