Til hovedinnhold

– Nokia bør ikke satse på toppmodeller

– Når de ikke konkurrere på funksjoner eller i applikasjonskappløpet, bør man satse på volum, mener analytiker.

Einar Eriksen

Den store Nokia-snakkisen nå er Lumia 1020 som med sitt superkamera og heftige spesifikasjoner vil ligge på rundt 5500 kroner. Paul Thurrott, teknisk analytiker for Windows IT Pro, mener likevel det er med Lumia 520, 620 og kommende 625 at Nokia kanskje endelig har funnet oppskriften på suksess etter Symbian-æraen.

– Toppmodellene har få kjøpere

Thurrott mener at Nokia med Lumia 800, 900 og 920 siktet mot iPhone og fant relativt få kjøpere. Først når de prøvde seg med den rimelige Lumia 620 begynte salget å ta seg opp, ifølge analytikeren. Lumia 520 er den mest brukte Windows Phone-mobilen i verden, ifølge AdDuplex, og Lumia 620 har rukket å bli nummer tre på lista.

Salget av Nokias Lumia-serie har gått opp fra 5,6 millioner til 7,4 millioner enheter bare fra første til andre kvartal i år. Ifølge Thurrott er salget likevel svært dårlig i USA, og i Kina skal selskapet ha opplevd en nedgang i salgstall.

Problematisk å la AT&T selge toppmodeller eksklusivt

Analytikeren mener at Nokia gjør en feil når de lar operatører selge enkelte telefoner eksklusivt, en strategi vi ikke er så kjent med her i Norge men som i stor grad er relevant for eksempel i USA. AT&T har gjort en dårlig jobb, om vi skal tro analytikeren, blant annet fordi salgspersonalet ofte ikke bryr seg om Windows Phone eller Nokia i det hele tatt.

Nokia har imidlertid ikke noe valg, fordi å tilby noen få flaggskip eksklusivt er måten å få en fot innenfor dørene i salgslokalene, ifølge Thurrott.

Og analytikeren mener det er enda en grunn til at de rimelige Nokia-telefonene er så viktige for Nokia og Windows Phone.

– Bør satse på volum

– Når du ikke kan slå Android og iPhone på funsjoner eller i applikasjonskappløpet, er det en perfekt strategi å satse på volum, avslutter analytikeren.

(Kilde: windowsitpro.com)

annonse