Til hovedinnhold

Telenor-sjef blir styreleder i GSMA

Jon Fredrik Baksaas skal representere 800 av verdens mobiloperatører.

Telenor

GSMA har valgt konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor til styreleder. Baksaas skal være styreleder for resten av det nåværende styrets funksjonsperiode og ut 2014, og erstatter Franco Bernabé.

Organisasjonen GSMA representerer nesten 800 av verdens mobiloperatører, i tillegg til 250 andre selskaper i bransjen – blant annet produsenter av mobiltelefoner og annet utstyr, programvareselskaper og internett-leverandører. Det er også GSMA som arrangerer den årlige Mobile World Congress-mobilmessen i Barcelona hvert år.

– Jeg ser frem til å arbeide tett med resten av styret, GSMA-ledelsen og hele vår medlemsmasse for å fremme viktige industrisaker. Det er veldig inspirerende å arbeide i en industri som har så dyptgående og økende innvirkning på mennesker og samfunn vi betjener. Å knytte enda flere til mobilt Internett er en topp prioritet, og GSMA vil derfor fortsette sitt fokus på den fremtidige utviklingen av våre nettverk, bruken av sikre og samvirkende nye tjenester, og være talerør for industriens behov overfor regjeringer og regulatoriske myndigheter, sir Baksaas i en pressemelding.

Veiskille

Anne Bouverot, generaldirektør i GSMA, sier i pressemeldingen at bransjen står ved et viktig veiskille i utviklingen av den mobile kommunikasjonsindustrien.

Jeg ser frem til å arbeide sammen med Jon Fredrik og hele GSMA-styret i å utvikle globale og regionale program som kan drive både fremtidig vekst og investeringer i mobiltjenester og bidra til de sosiale og økonomiske fordeler mobilen kan gi til menn og kvinner over hele verden, sier Bouverot.

Baksaas har vært konsernsjef i TGelenor siden juni 2012.

Les også: Fem millioner nye Telenor-kunder i andre kvartal

(Kilde: Pressemelding)

annonse