Til hovedinnhold

Denne 3D-skrevne dingsen hindrer webkamera-spionasje

Og du kan skrive den ut selv - gratis.

Rat Trap

Har du noen gang bekymret deg over det faktum at hackere har mulighet til å spionere på deg gjennom webkameraet ditt uten at du vet om det?

Fenomenet har økt i omfang de senere årene, og nå har en gruppe aktivister fra delstaten Colorado kommet opp med en svært enkel måte å forhindre denne formen for spionasje på - ved hjelp av en 3D-skriver. Det skriver Ars Technica.

Foto: Rat Trap

Enkelt og gratis

Løsningen heter Rat Trap og er rett og slett en liten plastdings som kan feste på toppen av laptop-skjermen og som blokkerer webkameraet. Når du vil bruke det igjen er det bare å skyve den til side.

Oppfinnerne har valgt å ikke selge produktet, men i stedet å tilby designen gratis for nedlastning på hjemmesiden, slik at hvem som helst kan skrive den ut på 3D-skriveren hjemme.

Utviklerne peker på at den nye formen for hacking kalt «ratting» (remote access trojan), hvor hackere er i stand til å fjernkontrollere PC-en til folk og blant annet skru på webkameraet, er i ferd med å bli et stort problem.

Deler opptak

På hjemmesiden lenkes det til artikler hos blant andre BBC og New York Times som handler om hvordan hackere har fått tilgang til antatt sikre webkameraer og delt opptakene på Internett.

Det spørs om det noe primitive Rat Trap-produktet vil få has på problemet, og en teipbit gjør for så vidt samme nytten. Likefullt er det jo en praktisk løsning, om du har tilgang til en 3D-skriver.

3D-skrivere kan brukes til så mangt: Nå har kunstere skrevet ut en «Alien-katedral» »

(Kilde: Ars Technica)

annonse