Til hovedinnhold

Firefox-mobilen er i salg nå

Men det spørs om vi får se ZTE Open i Norge.

Kurt Lekanger, Amobil.no

På Mobile World Congress i Barcelona tidligere i år viste ZTE frem billigmobilen Open, som kjørte Mozillas mobiloperativsystem Firefox OS.

Nå er mobilen i salg i Spania, i samarbeid med mobilselskapet Telefónica hos MVNO-en Movistar, ifølge Telecoms.com. Planen var opprinnelig å lansere mobilen i Brasil først, men ettersom den spanske operatøren var ivrigere på å subsidiere ZTE Open, ble Spania valgt i stedet.

"De mest populære mobilene i Spania er i lavpris- og mellomsegmentet, snarere enn iPhoner og Galaxy S4-mobiler", sier sjefsanalytiker Malik Saadi i Informa Telecoms and Media til Telecoms.com.

Mangler apper og innhold

Ved lansering er det etter sigende lite innhold og få apper som er tilgjengelig på ZTE Open. Mozilla har imidlertid tilrettelagt for at utviklere skal kunne laste opp appene sine. Det skal også være mulig å ta betalt for appene, samt tjene penger med kjøp-i-app-betaling.

Analytikeren Saadi tror Mozilla kan få en utfordring med å lokke til seg apputviklere, fordi økosystemet ikke er på plass. Videre er det knyttet stor usikkerhet til hvordan Firefox-mobilene vil bli mottatt av brukerne, men Saadi påpeker at ZTE i alle fall har et relativt godt rykte som produsent av billigmobiler. Det, sammen med markedsføringskreftene til Telefónica, kan muligens gi operativsystemet en brukbar start på det spanske markedet.

Les også: Gir bort mobiler for å få fart på Firefox OS

Koster en 500-lapp

Foto: ZTE

Prisen på ZTE Open i Spania er kun 550 kroner (69 euro), og inkluderer også ringetid for litt over en 200-lapp. I første omgang vil den imidlertid kun være tilgjengelig i hovedstaden Madrid, via utvalgte Movistar-butikker.

Billigmobiler med Firefox OS kommer straks i salg også i Polen, Colombia og Venezuela, samt andre markeder senere i år. Norge er derimot neppe interessant for Mozilla, ettersom de først og fremst satser i markeder hvor det primært selges rimelige mobiler.

Vår søsterside Amobil fikk kikke på ZTE Open på Mobile World Congress:
Les sniktitt av Firefox-mobilen her

(Kilder: Telecoms.com)

annonse