Til hovedinnhold

Nå blir det farligere å være datakriminell

Microsoft oppretter toppmoderne senter for å få has på nettkriminalitet.

Microsoft

Datakriminalitet forblir et vedvarende problem tross ulike tiltak for å begrense fenomenet. Nå sist kunne vi melde om et hacket Apple-forum, og for litt siden ble det kjent at kredittkortnumrene til haugevis av Adobe-brukere kan være på avveie.

En av de store IT-aktørene, Microsoft, forsøker blant annet å sikre sine egne produkter ved å utbetale store dusører til folk som klarer å avsløre sikkerhetsfeil, og driver også med sikkerhetsarbeid via sin såkalte Digital Crime Unit-avdeling.

Ny storsatsing

Nå trapper Microsoft opp kampen mot datakriminalitet ytterligere, ved å supplere denne avdelingen med et helt nytt, dedikert senter stappfullt av både talent og teknologi.

Senteret heter Cybercrime Center og skal drives av et personell på rundt 100 erfarne personer fra hele verden, som omfatter både etterforskere, tekniske eksperter, analytikere og advokater.

Ved hjelp av avansert, toppmoderne utstyr skal avdelingen kjempe aktivt mot mange ulike former for Internett-relatert kriminalitet, som for eksempel spredning av ondsinnet programvare, piratvirksomhet, barneporno, økonomisk svindel, botnet og identitetstyveri.

Ifølge Microsoft vil senteret by på «banebrytende» teknologi utviklet av selskapet selv, som blant annet gjør det mulig å visualisere og identifisere Internett-trusler over hele kloden i sanntid.

– Vil gjøre Internett tryggere

Med så mye høyteknologi og ekspertise samlet på ett sted tror Microsoft at det nye senteret vil kunne utgjøre en stor forskjell innen datasikkerhet.

– Ved å kombinere sofistikerte verktøy med de riktige ferdighetene og nye perspektiver, kan vi gjøre Internett tryggere for alle sammen, sa rådgiver ved Microsoft Digital Crime Unit, David Finn, i pressemeldingen.

Microsofts nye Cybercrime Center skal være operativ på ubestemt tid. Under kan du se en presentasjonsvideo av senteret.

Hackere er også ute etter Bitcoin: Nylig ble tusenvis av Bitcoin stjålet fra nettjeneste »

(Kilde: Microsoft, via ZDNet)

annonse