Til hovedinnhold

iPad Retina overtar som billigmodell

Apple presenterer iPad 4 som rimelig iPad 2-erstatter med Retina-skjerm.

Apple

Apple kunngjorde i dag at iPad med Retina-skjerm erstatter iPad 2 som den rimeligste 9,7-tommers iPad-modellen. iPad med Retina ble presentert kort tid etter iPad 3 (som også hadde retinaskjerm), og er den eldste av modellene med den nye Lightning-kontakten. Den skal koste 2990 kroner med 16 GB minne og Wi-Fi. Prisen gjelder fra i dag, og betaler du en tusenlapp ekstra får du en modell med plass for SIM-kort.

Ikke iPad Air

4. generasjon iPad har 9,7-tommers Retina-skjerm, Apples A6X-chip, Wi-Fi, og 5 megapikslers iSight-kamera som også kan filme HD-video i 1080p. Brettet er med andre ord en del enklere enn iPad Air, som er flaggskipet i iPad-familien.

I tillegg har iPad 4 FaceTime HD-kamera og støtte for LTE-operatører verden rundt. Batteriet skal holde til opptil 10 timers drift.

– Dette brettet har dramatisk bedre kraft, ytelse og nytteverdi enn iPad 2, som den erstatter, sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President for Worldwide Marketing.

Les også: Test av iPad 4

Du får også med iLife-pakken med appene iPhoto, iMovie og GarageBand, og iWork-pakken med kontorprogrammene Pages, Numbers og Keynote.

Priser på Apples øvrige iPad-varianter finner du her.

Les også: Test av iPad mini med Retina-skjerm

annonse