Tek.no

Nyhet

Morens Facebook-status fikk sønnen kastet ut av førskolen

Satte ikke pris på kritikken hennes.

Shutterstock
Bjørn Tore Boquist
29 Aug 2014 12:44

Det er ingen ny sak en Facebook-oppdatering kan ha langt større konsekvenser enn man kunne ane seg, noe en rekke politikere og kjendiser opplever ofte. Selv om man publiserer noe i tro om at det er privat og kun for vennene, kan det skjære seg på flere punkter.

Denne gangen var det ikke statusforfatteren selv som måtte ta straffen, men hennes sønn som gikk på førskolen. Morens kritikk av førskolen på Facebook ble tatt svært dårlig imot av ledelsen, noe som endte i at sønnen hennes regelrett ble kastet ut fra skolen.

Skal ha tagget skolen i innlegget

Debatten raser på nå Huffington Post, som første omtalte saken, om det er riktig at barna skal lide såpass mye av noe en foresatt skriver på et sosialt nettsamfunn som Facebook. Det var Ashley Habat fra Florida som la ut det kritiske innlegget, der hun skrev følgende:

“Why is it that every single day there is something new I dislike about Will's School? Are my standards really too high or are people working in the education field really just that ignorant.”

Saken skal ha handlet om en bildedag, som moren ikke hadde blitt informert om i tide. Moren hevder at hun publiserte innlegget privat, men hun hadde klart å «tagge» skolen i innlegget, noe som gjorde at de fikk varsel om statusen. Om det var gjort med vilje eller med et uhell vites ikke.

Tammy Nettles er leder for førskolen.Foto: Sonshine Christian Academy

– Skolen vår passer ikke for deg

Neste dag tok skoleledelsen kontakt med moren med tydelig beskjed om hva de syntes om statusoppdateringen hennes. De sa blant annet at hun hadde brukt sosiale medier til å stille spørsmål til både integriteten og intelligensen til de ansatte på førskolen, noe som var grunn nok til utkastelse i henhold til skolens retningslinjer.

Burde moren ha vært mer forsiktig med innlegget sitt og taggingen av skolen, eller er det skolen som er helt på bærtur? Kjør debatt!

Facebook-hendelser kan få store konsekvenser i livet ditt:
Sparket lærer fordi hun hadde elever som Facebook-venner »

(Kilde: Huff Post via Ubergizmo)

annonse

Les også