Tek.no

Nyhet

LG kliner til med diger OLED-TV

Rotteracet er i full gang på IFA

Rolf B. Wegner, Hardware.no
6 Sept 2013 18:42

Det er en evig kamp mellom TV-produsentene for å lansere den første eller største av en eller annen TV-teknologi. Områdene rundt TV-ene merkes ekstra godt, og det settes gjerne opp sperretau slik at ingen skal være det minste i tvil om ta det er noe spesielt på gang bak tauene.

Lekker skjerm.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Den største til nå

I dag smalt LG til med det som er den største OLED-TV-en hittil. Vi snakker om en TV med UHD-oppløsning, altså det som tidligere oftest ble omtalt som 4K. TV-en kom over natten, for i går kveld var den ikke på standen til LG, selv LGs representanter i Norden ble tatt på sengen av denne modellen.

Siden dette bare er et trekk i en liten krig mellom produsentene er det pent lite som er kjent spesifikasjonsmessig, det eneste man vet er at det er OLED-panel på 77 tommer som er brukt.

TV-en følger også den siste trenden, med kurvet panel. Selve TV-en er også veldig tynn, men ikke like ekstremt som enkelte andre LG-modeller.

Bruker eksisterende OLED-teknologi

Det LGs representanter visste var at panelet gjorde bruk av eksisterende OLED-teknologi fra LG. Det betyr at bildet drar nytte av WRGB-teknologi, som innebærer fire subpiksler kontra tre som er vanlig. Her har LG tilføyd en hvit subpiksel i tillegg til rød, grønn og blå, og selskapet mener altså at dette forbedrer seeropplevelsen.

Dette skal resultere i mer fargerike og levende bilder enn tidligere, samtidig som kontrastforholdet skal sørge for optimale forhold på skjermen uavhengig av eksterne lysforhold og innsynsvinkler.

Gni deg i hendene:
Nå løsner det endelig – langt billigere OLED-TV kommer »

Les også
Endelig kommer TV-ene med både OLED og 4K
Les også
Nå kan OLED-TV-er endelig bli mye billigere
Les også
4K-OLED kommer raskere enn antatt
Les også
Alle viser frem 4K OLED
Les også
Her ser du en helt ny OLED-TV
Les også
Nå kommer den første normale OLED-TV-en fra LG
Les også
Endelig får Europa disse TV-ene
annonse

Les også