Tek.no

Nyhet

Her flyr pelikanen med et GoPro-kamera på nebbet

Se den fascinerende videoen.

GoPro/YouTube
4 Mar 2014 05:30

Dyr som kommer i nærkontakt med videokameraer kan avstedkomme mange serverdige klipp, som med fuglen som filmet en pingvinkoloni fra luften eller den svære blekkspruten som ble i overkant nysgjerrig på to undervannsfotografer.

Nå melder nettstedet Gizmodo om en ny video regissert av dyreriket, med et både naturskjønt og rørende innhold.

Bakgrunnen for videoen er at en stor fugl tilhørende arten hvitpelikan for noen måneder siden kavet seg i land ved den såkalte Tanganyikasjøen i det afrikanske landet Tanzania, etter å ha blitt separert fra flokken sin etter en storm.

Filmet første flyturen

Pelikanen, som har et vingespenn på over tre meter, hadde mistet evnen til å fly etter strabasene, men takket være innsatsen til noen vennligsinnede beboere i området kom den digre fuglen på vingene igjen etter noen ukers trening.

Dette øyeblikket valgte beboerne å fange på film, og festet et actionkamera av typen GoPro Hero 3 på nebbet til pelikanen. Resultatet ble en to minutter lang vakker video av strandlinjen ved Tanganyikasjøen fra ekte fugleperspektiv.

GoPo brukte like godt videoen som en reklamefilm for actionkameraet på sin YouTube-kanal, og i skrivende stund har videoen kommet opp i hele 770 000 visninger kun fire dager etter publiseringen. Klippet kan du se under.

Er det vanskelig å få stabile bilder med GoPro? Denne enkle teknikken kan hjelpe deg »

(Kilde: Gizmodo)

Les også
Kameradrone tar deg med «inn» i fyrverkeriet
Les også
Dramatisk video skapte heftig debatt på Internett
Les også
Sjekk GoPro-videoen av den flyvende hunden
Les også
Veldig enkelt triks gir deg stabile actionbilder
Les også
Her blir fotografen angrepet av en enorm blekksprut
Les også
Fugl stjal kamera og filmet pingvinkoloni
annonse

Les også