Nettnøytralitet går forbi puppeglipp på klagetoppen

Rekordmange bryr seg om Internetts fremtid.

Husker du Janet Jacksons puppeglipp under Super Bowl-sendingen i 2004? Denne hendelsen førte til at det amerikanske forvaltningsorganet FCC fikk inn hele 1,4 millioner klager og innspill fra seerne.

På ti år har ingen andre temaer klart å skape like mange reaksjoner fra det amerikanske folk, men nå er rekorden omsider slått. Ifølge Engadget har nemlig debatten om nettnøytralitet engasjert enda mer enn en naken pupp i beste sendetid på riksdekkende TV.

Kort fortalt handler nettnøytralitetsdebatten om hvorvidt alle innholdsaktører på Internett fortsatt skal få like vilkår, eller om bredbåndstilbydere skal få lov til å ta seg ekstra betalt for å levere høyere hastigheter til noen utvalgte aktører.

Over 1,4 millioner klager

USAs innbyggere har muligheten til å sende inn en offisiell klage eller tilbakemelding på FCCs lovforslag som vil oppheve nettnøytraliteten frem til førstkommende mandag. På Twitter meldte FCCs Gigi Sohn onsdag at de nå har passert 1 4777 301 «kommentarer» om emnet fra folket. Etter gårsdagens Internet Slowdown Day-kampanje er det samtidig ventet enda flere innspill.

Engadget tillegger talkshow-vert John Olivers oppfordring om å «trolle» FCC en del av æren for at så mange har engasjert seg i saken.

Følg @teknofil.no på Twitter!

Dilemma for myndighetene

FCC er under knallhardt press fra bredbåndstilbyderne i USA, som de regulerer. Bredbåndstilbyderne ønsker å få tillatelse til å kunne kreve penger fra innholdsleverandører for å levere høyere og mer stabile hastigheter. I verste fall kan det føre til at bredbåndstilbyderne i praksis får makt til å velge hvilke nettsider og tjenester som får lov til å lykkes på Internett.

På den annen side har FCC et minst like stort ansvar for å ta avgjørelser som vil komme forbrukerne til gode. Ettersom nettnøytralitetsdebatten er såpass polarisert – at det ikke ser ut til å finnes en gylden middelvei – gjør dette til et vanskelig dilemma for myndighetsorganet.

– Skru på CAPS LOCK og «troll»!
Talk show-vert fikk FCCs nettside til å knele »

(Kilde: Engadget, Twitter)

annonse