Tek.no

Nyhet

Sniktitt på Viasat Sports iPhone-app

28 Jan 2010 06:00

(Publisert 12.01.2009)
Viasat satser tyngre på sport enn noen gang, og lanserte i fjor også en dedikert fotballkanal. Er du fotballgal og vil få med deg det meste som skjer i Champions League, er nettopp Viasat Fotball et ”must” – selv om kanalen ikke er tilgjengelig på alle TV-plattformer… Med Viasat Sports nye app til iPhone, kan du i tiden fremover i alle fall få med deg høydepunkter og intervjuer fra Champions League, FA-cupen, og Europa League, samt klipp fra The Championship og mye annen sport. Tjenesten koster ingenting utover datatrafikken som genereres.

En kjapp titt på Viasat Sports-app’en, og man skjønner at dette fort kan bli en ettertraktet applikasjon blant sportsinteresserte iPhone-brukere.

Innhold
Du finner gratisapplikasjonen Viasat Sport i App Store. Den lastes ned på et blunk, og er klar til bruk. Det første som dukker opp på skjermen er en meny, der du kan velge Sportsklipp, Tv-guide, Tips en venn eller www.viasatsport.no. Øverst i menyen finner du dessuten et utvalgt klipp – i skrivende stund et klipp fra Liverpools uvirkelige opphenting av AC Milan i Champions League-finalen i 2005. Utvilsomt ment som en trøst til alle norske Liverpool-fans som må nøye seg å se laget sitt spille i Europa League denne sesongen – kanskje også neste sesong dersom resultatene ikke bedrer seg. Men Viasat lover også andre nostalgiske tilbakeblikk fra Champions League i nærmeste fremtid.

Nok om det. Menyen er enkel i bruk og lett forståelig. Du vil nok i hovedsak bruke Tv-guide, som viser kommende sportsprogrammer på Viasat-plattformen, og Sportsklipp. Bak sistnevnte knapp finner du Viasat Fotball, Viasat Motor, Viasat Golf og Viasat Sport. Under Fotball finner du naturligvis høydepunkter fra forskjellige fotballkamper og intervjuer. Under Motor finner du foreløpig kun fem programmer å velge mellom, men er du golfinteressert har du relativt mye å glede deg over; Her er det blant annet Inside PGA Tour og en dokumentar om den norske golfproffen Henrik Bjørnstad, og mye mer. Under Viasat Sport finner du klipp fra all øvrig sport, for eksempel tennis, amerikansk fotball og kampsport.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Kvalitet på video
Jeg prøvde å åpne ulike sportsklipp, og må konstatere at videokvaliteten er varierende. Oppsummeringen fra forrige runde av The Championship var ganske kornete, mens Liverpool vs. AC Milan var noe bedre. Enkelte av golfklippene var så godt som upåklagelige, så det er vanskelig å felle en felles dom over alle klippene. Det var like like bra, dårlig og variabelt som tilsvarende YouTube-klipp kan være, for å si det sånn.

Likevel gikk det greit å se hva som foregikk på de klippene med dårligere kvalitet, så hvis for eksempel Queens Park Rangers er laget i ditt hjerte, så vil videoklippet likevel være av verdi for deg.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Tommel opp!
Viasats sportsapplikasjon til iPhone er helt klart en stor underholdnings- og nytteverdi for alle som er litt over gjennomsnittlig interessert i sport. For øyeblikket er det mest snadder for deg som liker fotball og/eller golf, men ettersom dette er en helt fersk app vil det nok bli enda mer å døyve abstinensene på i midtuka fremover. Jeg tilhører den nevnte gruppen, og dersom jeg brukte iPhone daglig ville denne applikasjonen utvilsomt blitt lastet ned – og brukt relativt jevnlig.

Applikasjonen kunne med fordel inkludert oppdaterte tabeller og resultater fra aktuelle fotballigaer, standings i PGA-touren med mer. Likevel er det først og fremst sportsklippene og kjapp tilgang til Viasats Tv-guide som gjør denne app’en verdt å ha.

Viasat Sport (iPhone-app)

Les også
Live-fotball til Android og iPhone
Les også
Søker iPhone-brukere til betatesting
Les også
Ny iPhone OS-oppdatering
Les også
Lanserer e-Kjørebok til iPhone
Les også
Ryktes om iPhone OS 4.0 neste uke
Les også
Google-mobilen ikke til Norge
Les også
Toshibas "supermobil" forsinket
Les også
Slik blir Googles egen androidmobil
Les også
Årets beste iPhone-applikasjoner
annonse

Les også