Til hovedinnhold

W995 vinner Amobil Awards

Amobil Awards ble i dag presentert som en ny årlig prisutdeling på nett, der det norske mobilnettstedets redaksjon plukker ut sine telefonfavoritter. De har delt inn i fem kategorier – Årets mobiltelefon, Årets musikkmobil, Årets profftelefon, Årets kameratelefon og Årets innovasjon – og har offentliggjort vinnerne i hver kategori i dag.

Årets mobil ifølge Amobil er Sony Ericsson W995.

Vanskelig valg
Fagredaktør og juryleder Einar Eriksen i Amobil hevder at det var flere gode kandidater til å stikke av med den gjeveste prisen, men at valget falt på Sony Ericsson W995 fordi du får mye mobiltelefon for prisen – rundt 3 500 kroner uten abonnement, ifølge Prissøk. Det var imidlertid flere kandidater som var nære ved å stikke av med seieren.

- Omnia HD var en verdig kandidat, men ble luket ut fordi den var så dyr. HTC Hero var veldig nær. Vi vurderte også enklere modeller som Nokia 6300, men den er på vei ut, sier Eriksen til Mobilen.no.

- Prisutdelingen skjer kun på nett. Juryen er de som sitter i redaksjonen, og har stått for hvilke telefoner som har blitt nominert. Vi har et eget poengsystem i våre tester, slik at vi de mobilene med høy score på kamera naturligvis har blitt vurdert som gode kameramobiler, sier Eriksen videre.
(Artikkelen fortsettes.)

Tidlig kåring?
I kommentarfeltet til Amobils egent artikkel om prisutdelingen hevder noen at det er for tidlig å kåre Årets mobil allerede i oktober. Vi spurte Eriksen om han hadde en kommentar til akkurat det.

- De fleste telefonene som kan duge som Årets mobiltelefon har kommet, parerer han.

Juryens begrunnelse for at Sony Ericsson W995 stakk av med seieren i 2009 er følgende:

Sony Ericsson W995 har et lekkert ytre, samtidig som den imponerer på andre områder. Det er en god mobiltelefon med seiglivet batteri, god skjerm og gode taster, samtidig som den er proppet med teknologi. W995 er en musikkspiller rett ut av esken, har et suverent kamera og har et vell av nyttefunksjoner. Dette gjør den vel verdt prislappen på 4000 kroner for alle som vil bruke mobiltelefonen til mer enn å bare ringe med. Samtidig er den svært enkel å bruke, med sine ryddige og innovative menyer og tradisjonelle taster i stedet for trykkskjerm.

Øvrige vinnere i Amobil Awards 09:

Årets musikktelefon: Sony Ericsson W995

Årets profftelefon: Nokia N97

Årets kameratelefon: Samsung Pixon 12

Årets innovasjon: HTC Hero

Gulltasten 19. november
En måneds tid før Gulltasten, den norske mobilgallaen, går av stabelen på Oslo Plaza 19. november, er det interessant å se hvilke mobiler Amobil-redaksjonen utpeker som sine favoritter i år. Gulltasten-juryene består av både redaksjonelle medarbeidere fra Mobilen.no og personer som har svært god kjennskap til mobilbransjen for øvrig. Noen av prisvinnerne fra Amobil Awards 09 vil utvilsomt være blant de nominerte i enkelte av Gulltasten-kategoriene også.

For mer informasjon om Gulltasten trykker du her, hvor du også kan melde deg på arrangementet til redusert pris.

Mer om
annonse