Til hovedinnhold

Ice.net tilbake på beina

Vi påpekte senest i går at Ice.nets mobilt bredbåndstilbud hadde stagnert og blitt sittende fast i 2008, men i dag er en ny dag for Ice.net. Med den nyansatte Norgessjefen Eivind Helgaker ved roret, vil Ice.net forsøke å styre skuta tilbake på rett kurs. Og selv på sin første arbeidsdag hos Ice.net, har Helgaker slagplanen klar.

Ice.net vil igjen utfordre 3G-konkurrentene på mobilt bredbåndsdekning til sjøs og i grisgrendte strøk – og ikke minst på pris.

Ny start
Som kjent har Ice.net slitt økonomisk det siste året – riktignok mer i de øvrige skandinaviske landene enn Norge –, men da amerikanske Access Industries kjøpte opp selskapet skulle tilsynelatende det kapittelet være unnagjort. Til vår forbauselse skjedde det imidlertid lite fra Ice.nets side, og mobilt bredbåndstilbudet for privatmarkedet har stått uendret siden 28. august 2008. Den nye sjefen ser imidlertid lyst på framtiden, og har brukt sommeren på å inspisere produktet nærmere.

- Jeg hadde gleden av å teste Ice.net i Norge, Sverige og Danmark i sommer – både på land og til sjøs. Produktet fungerer veldig bra, sier Norgessjef Eivind Helgaker til Mobilen.no.
Les også: Ny sjef hos Ice.net

(Artikkelen fortsettes.)
 

Vil bli konkurransedyktig igjen
Som nevnt har Ice.net blitt forbigått (på pris, i alle fall) av Telenor, NetCom, og Chess, med Tele2 som den eneste likeverdige konkurrenten. Ice.net har imidlertid en fordel, ettersom de bruker CDMA-teknologi (lavere frekvenser, bedre dekningsgrad) i stedet for 3G-nettet. Langs Norgeskysten og på steder der 3G-dekningen er nedprioritert av Telenor og NetCom, kan Ice.net høste mange mobilt bredbåndskunder.

- Det vi helt sikker vil, er å konkurrere – både på pris, kvalitet og på dekning. Vi er godt rustet og både dekning og kapasitet har gjennomgått omfattende oppgraderinger det siste året, sier Helgaker.

- Vi skal øke vår kundemasse i hele Norge. Vi vil fortsatt satse videre i kystnære strøk; Ingen konkurrenter kan skilte med dekning 12 mil til havs. I tillegg står vi i en særstilling til å tilby nettilgang på fjellet og i distriktene, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Optimisme i trange tider
Det er gledelige nyheter at Ice.net ser ut til å ha fått orden på økonomien – noe som trolig har vært en krevende oppgave i disse Finanskrisetider. Det er gledelig fordi Ice.net har tilsynelatende mange fornøyde kunder (i alle fall for et år siden), fordi det blir økt konkurranse på mobilt bredbåndsmarkedet, og fordi Ice.net kan tilby mobilt bredbånd til kunder uten 3G-dekning (på grunn av CDMA-teknologi).

- Jeg gleder meg – dette er kjempespennende! Vi kommer til å ha fokus på salg og markedsføring, og bygge opp organisasjonen, sier Helgaker.

Er Ice.net kvitt de økonomiske problemene?

- Ja, absolutt. Access Industries er en meget seriøs internasjonal eier som har tro på produktet. Jeg er trygg på at dette skal bli veldig bra, avslutter den ferske Norgessjefen i Ice.net.

Mer om
annonse