Til hovedinnhold

Vi ser på Corsair Link

Hardware/Hannover: Tidligere i vinter annonserte Corsair det nye systemet de kaller "Link". Dette er kort og greit et system som samler alt av informasjon om systemet ditt, gir deg kontroll over en rekke parametere og setter det hele i et oversiktlig system.

På CeBIT kunne Corsair vise frem en fungerende prototype. Teknologien er ferdig, den mangler bare et noe penere skall før den går ut i salg. Gareth Ogden, teknisk markedsføringssjef for Europa, guidet oss igjennom det hele.

Fungerer på det meste

Konsepttegning, Corsair

– Med Link vil vi gi brukerne full kontroll på det meste i maskinen, samlet i ett felles program. Det finnes et hav av forskjellige løsninger der ute for enkeltkomponenter, men ingen samler disse på samme måte som Link forteller Ogden.

Systemet er bygget opp ved at du kobler en rekke små moduler til en primærkontroller. På prototypen vi i dag fikk se på bestod denne av en rekke små plastkabinetter som hang løst i kabinettet, men det ferdige produktet vil være en enhet som settes i en 5,25"-brønn.

På de mindre modulene, som kommer i flere varianter, kan du koble til det meste. Du kan koble til vifter, koble til en et stort antall lysslynger (prototype på den grønne versjonen her) og temperatursensorer. Corsair lager også en egen sensor som måler nøyaktig hvor mye strøm skjermkortene trekker, slik at du kan regulere viftehastigheten og overvåke dette. I fremtiden ser de for seg å integrere dette i deres egne strømforsyninger, slik at du har full oversikt over hva som trekker hvor mye strøm i maskinen.

Corsairs egne produkter vil komme med Link-modulene innebygget, slik som vannkjølingssettet H60 og de kommende strømforsyningene. Med sensorene som skal sitte i de nye minnemodulene får du full oversikt over det meste, til og med status, frekvens og spenning på hver enkelt minnebrikke og modul.

Samles i egen programvare

For å gi deg en god oversikt over all den dataen Link kan samle inn og regulere, har Corsair laget en egen programvare.

Det er ganske enkelt et stort åpent bilde du selv kan velge, her illustrert med Corsairs eget kabinett. Videre er det ganske enkelt bare å dra- og slippe de forskjellige sensorene der de hører hjemme i kabinettet.

Ved hjelp av en egen fane for "grupper" kan du slå sammen flere av sensorene. Du kan dermed koble prosessortemperaturen sammen med både prosessorkjøleren og en vifte i kabinettet. Videre kan du definere at om temperaturen på prosessoren overstiger en gitt verdi, skal begge viftene spinne på turtall du selv definerer.

Har du veldig lyst kan du også koble inn flere lysmoduler, som endrer farge i forhold til temperaturen. Det er også lagt inn et varslingssystem som kan sende ut epost, gi deg en pop-up eller lignende om noe du selv definerer skjer. Eksempler her er at en vifte stopper helt opp eller at skjermkorttemperaturen blir for høy.

Tilgjengelighet og pris

Corsair sier at Link skal være tilgjengelig en gang i andre kvartal, og at prisen vil lande et sted mellom 40 og 70 Euro. Det vi da snakker om er en startpakke, som inkluderer programvaren, en hovedmodul og et par mindre moduler. Nøyaktig hva startpakken vil inneholde, hva den vil koste og hva de andre komponentene vil koste kunngjøres på et senere tidspunkt.

Det vi i det minste så langt kan si er at det hele ser meget gjennomført ut, og viktigst av alt så er det etter vår mening både brukervennlig og oversiktlig. Hele systemet er nok overflødig for noen, men for de som er interessert ser dette virkelig ut til å være en god løsning.

Vi er på Facebook!
Les også
Vi ser på Vertex 3
Les også
Smågodt fra Shuttle
Les også
Nå er minnemodul-produksjonen avsluttet
Les også
Her er AMDs monsterkort
annonse