Tek.no

Nyhet

HTCs nye GPS-lekkerbisken

Iris Andersson
13 Nov 2007 09:29

HTC har lansert en svært lekker mobil i Touch-serien, og spesifikasjonene gir en pekepinn om at mobilen er både kompakt og proppet med funksjoner. HTC Touch Cruise er navnet på den spennende PDA-mobilen.

Les mer:
- HTC forbedrer Touch
- Er dette HTC Dream?
- Slik er nestegenerasjons HTC Touch

Rask og lettvint

Denne gangen har HTC klart å lure inn en GPS-brikke i tillegg til å kunne koble mobilen opp over Edge, 3G og Super-3G (HSDPA). Som om ikke dette var imponerende nok, kan mobilen også koble seg opp over WLAN med hastighet på opptil 54 megabit per sekund. Dette åpner for lettvint navigasjon og så rask surfehastighet som overhodet mulig med en mobil, akkurat der du befinner deg. Den kan koble seg til PC via Bluetooth 2.0, og USB 2.0.

Den trykkfølsomme TFT-LCD-skjermen er på 2,8 tommer og later til å være lyssterk ettersom den har LED-baklys. LED-pærer bruker lite strøm, noe som kan være med på å bidra til at mobilen har rundt syv timers taletid over GSM.

HTC Touch Cruise har ett kamera for videotelefoni, og et annet kamera med autofokus for å filme og ta bilder. Bildeoppløsningen er på maks tre megapiksler, mens det til vår store skuffelse er hverken blitz eller fotolys.

Men er den rask?

Mobilen bruker Windows Mobile 6 kombinert med 3D Touch Cube som vi har skrevet om tidligere. Når du "blar" med fingeren, ser du at menyen er en slags kube du kan vri til høyre, venstre, opp og ned. Dette er det samme som på forrige mobiler i Touch-serien.

HTC Touch Cruise benytter seg av en menystyring kalt TouchFLO, som gjør at du kan bruke fingerbevegelser til å bla igjennom menyer, men også til å zoome inn og ut. Dette kan gjøre at GPS-navigasjonen blir svært enkel og intuitiv, spesielt med tanke på hvordan du ønsker å lese kartet. Det er bare å peke og dra fingeren langs skjermen for å flytte kartutsnittet.

Denne måten å navigere på er ganske ressurskrevende for mobilens hardware. Prosessoren opererer på 400 megahertz, noe som bør være nok til at mobilen fungerer bra, men vi reagerer litt på det innebygde minnet. Minnet er nemlig kun på 128 megabyte, noe som kan være i minste laget for denne typen mobiler. Et lavt minne kan føre til at mobilen ikke er fullt så rask til å gjøre flere ting samtidig som vi kunne ønske. Det gjenstår å finne ut akkurat dette når vi får testet den. Følg med på mobilen.no.

Knapper og synkronisering

For de som ikke er så glad i å grise til skjermen, har mobilen heldigvis også navigeringshjul og fire funksjonsknapper til å hurtig navigere seg gjennom menyene.

Mobilen måler 11 x 5,8 x 1,5 centimeter, og veier 130 gram. Dette kan tyde på at mobilen er kompakt og veier godt i hånden.

annonse

Les også