Til hovedinnhold

Disse mobilene selger best

iPhone 4 holder fortsatt koken.
HTC Desire S gjør det godt hos begge operatørene.
Også svenskene er representert. Sony Ericsson Xperia Arc gjør det skarpt.

De siste månedene har NetCom publisert lister over de mestselgende mobilene solgt gjennom deres kanaler. Nå har også Telenor gått ut med en slik liste, og dermed får vi et enda bredere bilde av hvilke modeller som er mest populære i Norge.

Det er liten tvil om at Apple iPhone 4 er den mest populære mobilen i landet. Telefonen topper både Telenor og Netcoms salgslister.

Modellen er rundt et år gammel, og vi mener at den i dag er forbigått av flere modeller, men heldigvis blir den oppdatert. Denne uken ble det klart at iPhone-eiere kan se frem til nye menyer og en omfattende synkroniseringstjeneste.

Åtte av ti er Android

iPhone er imidlertid langt fra enerådende i listene. Hele åtte av ti telefoner i listene fra NetCom og Telenor er Android-telefoner.

Øyvind Vederhus er informasjonssjef i NetCom, og sier klart og tydelig at Android-telefoner nå har overgått Apples iPhone-varianter i deres salgstall.

- Når LG og Samsung selger så godt som de gjør, kan det tyde på at et standardisert operativsystem var det som skulle til for at nye leverandører skulle få innpass. Terskelen for å bytte blir lavere når systemet er kjent, sier han i en pressemelding.

Samsung og HTC biter godt fra seg

Samsung Galaxy S II er den heftigste mobiltelefonen som er i salg i dag, og vi forstår godt hvorfor den flyr høyt på begge listene. En fantastisk skjerm og en like god brukeropplevelse er viktige stikkord.

HTC og Sony Ericsson er imidlertid også godt representerte i listene. For HTCs del er det de to nye modellene Desire S og Incredible S som utmerker seg. Dette er svært gode modeller som bare såvidt har bommet på toppkarakter i våre tester. HTC-mobilene som er med her kjennetegnes av en brukeropplevelse og byggekvalitet i toppklasse. Menysystemet Sense tilfører dessuten enkelte funksjoner mange savner i ren Android.

HTCs nyeste toppmodell, Sensation, er naturlig nok ikke med i mai-listene, ettersom den akkurat har kommet i salg. Vi forventer imidlertid at verstingen dukker opp i listene i løpet av sommeren.

Også for svenskene er det grunn til å glede seg. Sony Ericssons Xperia-modeller gjør det nemlig også bra, deriblant den nye toppmodellen Xperia Arc.

Kineserne er med

Både ZTE og Huawei er representert med hver sin rimelige Android-modell i listene. Blade fra ZTE er et av de beste kjøpene for deg som er på jakt etter en billig Android-telefon.

Huawei U8150 Ideos er en helt grei billigmodell med Android, men telefonen vi virkelig savner i listene er Huawei U8800 Titan. Mer smarttelefon får du ikke i dag for 2000 kroner.

annonse