Samsung utvider utvalget

Et systemkamera er ikke noe verdt uten systemet, noe som i det store og hele vil si objektiver. Valgfrihet er alfa og omega, og uten et objektivpark av en viss størrelse, er det nødvendigvis heller lite valgfrihet. Det er dette Samsung nå gjør noe med, når de lover ikke mindre enn fem nye NX-objektiver i løpet av året:

Først ut, nærmere bestemt i mai, er Samsung NX 18-200mm f/3.5-6.3 ED OIS. Prisen her til lands er ennå ukjent, men det vi vet er at det som navnet antyder dreier seg om et klassisk ultrazoom-objektiv med største blender f/3.5 på vidvinkel. På tele blir største blender f/6.3, også det en vanlig verdi, men litt mindre lyssterkt enn vi helst vil ha. Det er tross alt flere leverandører som klarer f/5.6 her på sine egne objektiver. Uansett, at objektivet får Samsungs optiske bildestabilisator OIS hjelper en god del.

Neste ut er Samsung NX 16mm f/2.4, som kommer i løpet av juli. Her er det ingen bildstabilisator, men det vil neppe være et vesentlig savn heller. Dette er et typisk pannekakeobjektiv, som er laget for å ta lite plass og ikke nødvendigvis gi lengst tele eller mest lys.

Bildestabilisator vil vi imidlertid finne i makroobjektivet Samsung NX 60mm f/2.8 Macro ED OIS SSA, i tillegg til Samsungs egen SSA, en stillegående fokusmotor som tilsvarer Canon USM og Nikons AF-S. Dette objektivet skal bli tilgjengelig i august, om Samsungs plan holder.

I oktober får vi stifte bekjentskap med Samsung NX 85mm f/1.4 ED SSA, som er utstyrt med den samme SSA fokusmotoren som makroobjektivet, men i motsetning til det er dette utpregede portrettobjketivet utstyrt med bildestabilisator.

Sist ut i år, i alle fall som Samsung har valgt å fortelle oss om, er Samsung NX 16-80mm f/3.5-4.5 OIS. Det kommer ikke før i desember, og det kan være forklaringen på at vi ikke har fått noe bilde av det ennå. Foruten navnet vet vi ikke mye om dette objektivet, men fra navnet vet vi brennviddeomfanget, blenderverdiene, og at det vil få Samsungs optiske bildestabilisator, men ikke SSA-motoren.

Det sies for øvrig fra Samsungs side at alle de nye objektivene skal støtte deres iFn-funksjon og dermed haa den nødvendige knappen for det på objektivet. I tillegg har alle de fem objektivene vi har omtalt her det til felles at deres minste blender er f/22.

Les også: Samsung sniklanserer

Les også: Guide: Systemkamera med og uten speil

Les også: Test: Hvilken er best uten speil?

annonse