Til hovedinnhold

Xperia Active eller Motorola Defy?

Her er de to Android-mobilene som tåler en svømmetur.

Sony Ericsson Xperia Active
Motorola Defy
Sony Ericsson Xperia Active
Motorola Defy

Mobiltelefoner koster noen tusenlapper, og er derfor noe vi ofte er litt redd for. Derfor er det fint for mange at Motorola Defy har inntatt landet for en liten stund siden tett etterfulgt av Sony Ericsson Xperia Active som skal dukke opp i løpet av årets tredje kvartal.

Disse mobilene er nemlig vanntette. Vi ser litt nærmere på hva de to mobilene har å stille opp mot hverandre med.

Vanntetthet

Den nye Xperia Active er IP67-sertifisert, noe som betyr at den skal tåle å være en meter under vann i 30 minutter uten å ta skade av det. Det samme skal Motorola Defy tåle.

Vi gir begge ett poeng for IP67-sertifiseringen.

Sony Ericsson 1 - 1 Motorola

Utseende og størrelse

Utseendet er en subjektiv sak, men det er liten tvil om at Xperia Active vinner dersom det er om å gjøre å skille seg ut.

Active måler 9,2 x 5,5 x 1,65 centimeter og veier 110,8 gram mens Defy måler 10,7 x 5,9 x 1,34 centimeter og veier 118 gram. Active er altså betydelig lavere og noe smalere mens Defy er tynnere.

Vi føler oss i det gavmilde hjørnet, og gir derfor begge hvert sitt poeng.

Sony Ericsson 2 - 2 Motorola

Skjerm

Sony Ericsson Xperia Active har en tre tommer stor skjerm med oppløsning på 320 x 480 piksler. Produsenten oppgir forøvrig at skjermen fungerer selv om fingrene dine er fuktige. Skjermen i Motorola Defy er på sin side 3,7 tommer stor med en oppløsning på hele 480 x 854 piksler.

Det er ingen tvil om at Motorola høster poeng her.

Sony Ericsson 2 - 3 Motorola

Menyer

Mens Motorola Defy foreløpig har Android OS 2.1, har Xperia Active fått Android OS 2.3 med Sony Ericssons UX-grensesnitt på toppen.

Det er liten tvil om at Gingerbread-versjonen er bedre enn Eclair som blant annet mangler Flash-støtte, ikke kan dele internett over Wi-Fi og gjør alt litt tregere. Begge telefonene har også GPS-mottaker.

Sony Ericsson 3 - 3 Motorola

Under panseret

Prosessoren i Active er en Qualcomm Scorpion i brikkesettet Qualcomm Snapdragon MSM8255 klokket til 1 GHz, mens Defy er klokket til 800 MHz med en litt svakere prosessor av typen ARM Cortex A8 i brikkesettet Texas Instruments OMAP 3610. Begge telefonene har 512 MB arbeidsminne.

Det er liten tvil om at Active er kraftigst. I MSM8255-brikken finner du også grafikkbrikken Adreno 205 som vi kjenner fra Xperia Play.

Begge har Super-3G og Edge, som gir gode surfehastigheter i mobilnettet. Wi-fi gir deg internettlinja på mobilen.

Motorola har ellers fått plass til et større batteri enn Sony Ericsson har i Active, men siden skjermen også er større er det uvisst hvilket utslag det gir på opplevd batterilevetid.

Sony Ericsson 4 - 3 Motorola

Uformell kamp

Vi har foreløpig ikke testet noen av disse telefonene, og dette er altså bare en uformell og objektiv spesifikasjonssammenligning.

Motorola Defy er inne til test i skrivende stund, mens Xperia Active bør komme inn i redaksjonen i løpet av årets tredje kvartal.

Her kan du sammenligne spesifikasjonene nærmere »

annonse