Til hovedinnhold

Bærbar med ekstra touchskjerm

Acers nye pekeplate er virkelig noe for seg selv.

Touchskjerm på mobilen, touchskjerm på kameraet, touchskjerm på mediespilleren... berøringsteknologi ser ut til å være alfa og omega i dagens teknologikappløp.

Det har også blitt eksperimentert med berøringsskjerm på bærbare datamaskiner, om enn uten særlig suksess. Likevel leter stadig produsentene etter nye måter å la kundene bruke fingrene på. Og Acer har funnet det kanskje mest logiske stedet å sette inn en ekstra touchskjerm på: pekeplaten.

Det er de to kommende underholdningsmodellene Aspire Ethos 8951G og 5951G som har fått denne nye given mellom brukeren og tastaturet. Den vanligvis grå og trauste pekeplaten er byttet ut med en avtagbar liten touchskjerm. Tanken er at du blant annet skal kunne bruke den som en smart og hendig fjernkontroll, med mulighet for å snu den fra høyde- til breddeformat.

Så veldig mye mer informasjon om pekeplaten har vi egentlig ikke i skrivende stund, men vi vet litt mer om de to bærbare den skal følge med. Aspire Ethos 8951G er en 18,4-tommer med Full-HD skjerm med gorillaglass i rammefri design, mens 5951G har en 15,6 tommers skjerm med de mer konvensjonelle 1366 x 768 pikslene.

Av utstyr nevner vi kjapt Intel Sandy Bridge-prosessorer, skjermkort fra Nvidia i GT500-klassen, USB 3.0, baklyst tastatur og mulighet for Blu-ray-spiller. 8951G har også to harddiskbrønner slik at du for eksempel kan putte inn en SSD og en HDD.

Lillebror 5951G er vi ikke helt sikre på når kommer, men 8951G er allerede på plass i flere av nettbutikkene. Prisene starter på omtrent tolv tusen kroner, avhengig av utstyrsnivå.

(Kilde: PCWorld.com)

annonse