Nyhet

Denne tjenesten lurer MacBook-tyven

Nå kan du spore og fjernslette alle dine tapte eple-produkter.

I sammenheng med iCloud-testingen som foregår har Apple vist fram «Find My Mac», en tjeneste som lar deg se hvor maskinen din er på et kart, og utføre enn rekke sikkerhetstiltak i tilfelle maskinen er stjålet.

Sist i rekka

Hvis du har en iPod, iPhone eller en iPad har du sikkert allerede installert den nyttige lille Apple-applikasjonen, kalt «Find My iPhone/iPod/iPad». Det er mange historier på nettet hvordan brukere har funnet tilbake telefonene og nettbrettene sine ved hjelp av tjenesten, og det var vel bare et tidsspørsmål før også datamaskinene fra Apple ville få seg en egen versjon.

Find My Mac, i motsetning til Find My iPhone, er avhengig av at maskinen er tilkoblet et trådløst nettverk for at du skal kunne finne den. Dette er selvfølgelig fordi Macbookene ikke har 3G- og GPS-funksjonalitet som de bærbare epleproduktene har. Det gjør imidlertid applikasjonen en smule mindre nyttig, men det gir i hvert fall brukerne en ekstra sjanse å sikre dataen sin før det er for sent.

I tillegg til å lokalisere maskinen kan du nemlig skrive beskjeder til datamaskinen, som dukker opp midt på skjermen, låse den, eller rett og slett slette all data på den.

Foreløpig er Find My Mac kun tilgjengelig for utviklere med tilgang til iCloud-tjenesten, men det er stor sansynlighet for at den vil bli sluppet så fort iCloud blir tilgjengelig for alle. Det vil trolig skje i løpet av høsten.

(Kilde: MacRumours)

annonse