Tek.no

Nyhet

Samsung med Super AMOLED for brett-PC

Jonas Jansen Lauvlid
5 Nov 2010 07:30

I går avslørte skjermgiganten Samsung sine planer om å lage en 7 tommer Super AMOLED-skjerm til brett-PC-er. Oppløsningen skal være på 1200 x 600 piksler, ha skarpe og kontrastfylte bilder med rike farger og god innsynsvinkel selv i sollys.

Samsung hadde lenge ønsket å bruke teknologien i Galaxy Tab, men måtte bruke LCD på grunn av manglende utvikling av skjermtypen og begrensningene på vanlig AMOLED.

Den syv tommer store skjermen er ventet en gang i 2011, og kan kanskje innen utgangen samme år også finnes på fremtidige Galaxy Tab-modeller. Det spekuleres også i at Apple kan være interessert i å føre teknologien på sine fremtidige Ipad-modeller, ettersom Samsung planlegger å produsere skjermen etter kundespesifikasjoner og at de to selskapene allerede har et tett samarbeid på blant annet minnemoduler.

Samsung har lenge kjempet en hard kamp for å promotere teknologien fremfor LCD, men fikk et slag i magen da de ikke rakk å implementere løsningen i Galaxy Tab og da Apple presenterte sin sylskarpe Retina-skjerm basert på LCD IPS-panel.

Det er ventet at Samsung presenterer den nye teknologien bak skjermen på FPD International Expo som går av stabelen 10. november i Japan.

(Kilde: InsideHW)

Les også
Fedora 14 er klar
Les også
Soldrevet tastatur
Les også
W3C tester HTML5-støtte
Les også
Få renere søkeresultat
annonse

Les også