30x zoom og alt du ønsker deg

Tradisjonelt ultrazoomdesign, men fullspekket av funksjoner.

Forrige uke skrev vi om at Sony snart ville lansere HX9v, et kompaktkamera med mye av alt. I dag har de offisielt lansert kameraet sammen med et ganske likt spesifisert kamera, HX100v. Det som skiller er den ekstremt lange zoomen på HX100v. 30x zoom, tilsvarende 27-810mm. Det gjør naturligvis at dette ikke lenger er et kamera som passer i lommen. Til gjengjeld passer det nesten til alt annet. Det dekker et zoomområde som omfatter det aller meste du trenger. I tillegg har det alle funksjonene til HX9v.

Noen av funksjonene som bør nevnes er videoopptak i Full HD med 60 bilder pr. sekund progressivt, GPS, HDR-funksjon for å få alle deler av svært kontrastrike motiver riktig eksponert, avansert panoramafunksjon og Sonys spennende 3D-panoramafunksjon.

I mørket kan det være vanskelig å få skarpe bilder. HX100v kan ta en serie med bilder på kortere eksponeringstid, og så sette dem sammen. Du får dermed et korrekt eksponert bilde som er skarpt uten at du må skru opp ISO-verdien så høyt.

I stedet for støy eller uklare bilder, tar du en rask serie som automatisk gjøres til ett skarpt bilde med lite støy.

Skjermen er på 7,6cm (3 tommer) og har svært høy oppløsning, som bør gjøre den skarp og behagelig å bruke. Den er også vippbar opp og ned, for lettere å kunne bruke den i vanskelige vinkler, slik som på konsert eller til makrofotografering.

Men der HX9v er kompakt og lommevennlig, ligger mer av fokusen på stødig grep med HX100v. Sony har også fått plass til en liten, elektronis søker. Kameraet er derimot ikke spesielt lite med sine 577g – men det har vel denne typen ultrazoomer aldri vært?

Skjermen kan vippes opp eller ned.

På et så stort og avansert kamera savner vi mulighet for å ta bilder i raw. Vi skulle også ønske at Sony hadde tatt med lukker- og blenderprioritert eksponering. Utover det er det lite å savne.

Veiledende pris på kameraene blir 4299,- for HX100V og 3499 for HX9V. De blir begge tilgjengelige i april.

Les også: Canon mot nye lengder (Vi tester verdens lengste ultrazoomkamera)

Les også
Sony slipper snart superkompakt
annonse