Nyhet

Mobilsøk 3G erobrer Europa

Da Opplysningen 1881 og gründerne i det som nå heter Mobile Nordic lanserte Mobilsøk 3G, tok det ikke lang tid før tjenesten ble lovprist i norske medier og blant norske mobilbrukere. Bare i løpet av 2006 fikk selskapet nærmere 70 000 nye kunder i Norge.
Men en så populær og god tjeneste kunne ikke forbeholdes norske mobilbrukere, og etter at Mobilsøk 3G ble kåret til Norden og Baltikums mest innovative tjeneste lanserte Mobile Nordic-eide Mobilsök AB den samme tjenesten i Sverige.

Se hvem som ringer

Ved lanseringen i Sverige hadde gründer Rudi Rørstad store forventninger til satsningen i Sverige ettersom landet har langt større 3G-penetrasjon enn Norge.

For å få opp navnet på de som ringer uten å ha dem lagra i telefonboka trenger du 3G-dekning. Tjenesten fungerer inntil videre kun på nyere Nokiamobiler og noen Windows-mobiler, men med tiden skal også Sony Ericssons symbianmobiler få støtte for tjenesten.

Videre ut i verden

Men Norge og Sverige er ikke de eneste landene med mobilkunder som lurer på hvem som ringer og som trenger hjelp til å spore opp folk de ikke har lagret i adresseboken.

- Nå går vi videre til andre nordiske land, og deretter til land hvor 3G har en sterk posisjon. Italia, Spania og Tyskland er svært interessante markeder, sier Rudi Rørstad i Mobile Nordic til den svenske nettavisen Nyteknik.se

annonse