Tek.no

Nyhet

Garmin lager mobil-GPS

Marius Røstad
5 Okt 2007 09:48

Garmin er et av de store merkene i GPS-markedet. Nå kommer de med et program som gir Garmin-GPS på mobilen. I motsetning til de fleste andre leverer Garmin med en rekke kart, noe som gjør deres løsning billigere i bruk enn konkurrentenes løsninger.
- Garmin Mobile XT er brukervennlig og rimelig, med ingen månedlige avgifter. Det er en engangsinvestering som gir kundene full GPS-navigering på smartmobilen når og hvor det trengs, sier direktør Charles Morse i Garmin.
For de fleste andre GPS-løsninger til mobilen krever nemlig at brukeren laster ned kart via nettet. Dette betyr som regel en avgift for å få tillatelse til å laste ned, i tillegg til at datakostnaden hos operatøren må dekkes.

Les også:
- Nokia forbedrer kart-tjenestene
- Ny GPS-mobil fra Nokia
- Nordmenn vil ha GPS i mobilen

Kjent grensesnitt
Garmin Mobile XT kommer på et microSD-kort, med miniSD- og vanlig SD-adapter, noe som betyr at det kan brukes på de fleste smartmobiler med GPS. De som kjenner Garmins GPS-enheter fra tidligere vil ha en fordel siden programmet skal fungere på akkurat samme måte som disse.
Den europeiske utgaven av programmet leveres med kart over 30 land i Europa og koster 99 dollar (539 kroner). Les mer om programmet og last det ned på nettsidene til Garmin.

annonse

Les også