Tek.no

Nyhet

Streacom DB4 er kabinettet du ønsker å ha stående godt synlig

Ved siden av å se bra ut, kan det gjøre PC-en din totalt lydløs.

Streacom / Colourbox
22 Okt 2016 12:00

Med mindre du har holdt det begravet de siste tyve årene har du fått med deg at kabinetter ikke komme i klassisk tårnform og være i klassisk offwhite utførelse. Kikker du litt rundt, vil du faktisk se at det er stor variasjon – både i størrelser, fasonger, farger og materialvalg.

Likevel er det gjerne et stykke mellom de helt spesielle modellene som fortjener spalteplass, men vi synes Streacom DB4 Fanless Chassis så avgjort kvalifiserer.

At de første eksemplarene av dette kabinettet ruller av samlebåndet i disse dager og snart er å finne i butikkene hjelper også på.

For fire år siden testet vi den «stuevennlige» Streacom FC5 OD. Dette hadde en varmerørsløsning som lot prosessoren bruke selve kabinettveggen som «kjøleribbe» – utmerket for deg som vil ha en helt lydløs PC uten at du må ta til takke med spesielt strømgjerrige prosessorer av den grunn.

Lydløs og lekker

Det nye kabinettet benytter seg av det samme prinsippet med varmerør («heatpipes») og legger til en enda mer spennende design – selve betegnelsen DB4 skal da heller ikke være hentet ut av løse lufta.

Hele pakka måler 26 x 26 x 27 centimeter og er ment for Mini-ITX-hovedkort.

Streacom

Som tilfelle også er med flere andre av Streacoms kreasjoner, er det meningen at man skal bruke sidepanelene i aluminium til å kvitte seg med prosessorvarmen. Disse panelene er opptil 13 millimeter tykke, og kan for øvrig tas av slik at kabinettet ikke skal være helt håpløst å bygge i.

Riktig montert skal denne løsningen klare å ta unna varme tilsvarende 65 watt for hvert sidepanel, eller opptil 110 watt dersom du monterer ekstra varmerør.

Det vil si at den vil takle å brukes med de fleste «vanlige» prosessorer. Ifølge Streacom skal også varmerørene nå være vinklet, slik at kabinettet er kompatibelt med langt flere hovedkort enn det som har vært normalt for slike løsninger.

Ellers benytter Streacom seg av et flyttbart brakettsystem som gjør det mulig å få plass til det du burde trenge av lagringsplass og eventuelt tilleggskort.

Streacom

Hva du må ut med for et eksemplar av Streacom DB4 Fanless Chassis er vi ikke sikre på, men med tanke på at du trenger en egnet strømforsyning også – vifteløs og liten nok selvsagt – forundrer det oss ikke om vi begynner å nærme oss fem høvdinger for en full pakke.

Det er ikke billig, men hva kan man egentlig forvente når produktet ser ut som et kunstverk?

Vi var på besøk hos Lian Li:
Slik lager de noen av verdens beste kabinetter >>>

(Kilde: Streacom)

Les også
Dette skjedde da verdens beste «casemoddere» fikk frie tøyler
Les også
Lian Lis nye skrivebordskabinett har elektrisk heis
Les også
Lian Lis nye kabinett skal ikke trenge vifter
Les også
Streacom FC5 OD: Dette kabinettet gir deg en lekker og lydløs PC
annonse

Les også